Πού κατασκευάζεται το νέο Nissan Qashqai - Πότε έρχεται Ελλάδα

Το ανανεωμένο C-SUV της Nissan περνά στην παραγωγή και σύντομα θα βρίσκεται στη χώρα μας. Πού κατασκευάζεται και πότε θα έρθει;

  • -
  • -

Σχεδόν πριν από 18 χρόνια το πρώτο Nissan Qashqai βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου, δημιουργώντας την κατηγορία των C-SUV και σαρώνοντας τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Με περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια πελάτες σε περισσότερες από 100 χώρες, το Qashqai τώρα αναβαθμίζεται για άλλη μια φορά - με νέα σχεδίαση και σημαντικές τεχνολογικές προσθήκες, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη.

Το νέο Qashqai, εξηλεκτρισμένο με το σύστημα e-POWER της Nissan, παράγεται ήδη στο Sunderland, λίγο πριν από την άφιξή του τις επόμενες εβδομάδες στους αντιπροσώπους της Nissan σε όλη την Ευρώπη συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Για τις  τελευταίες αναβαθμίσεις πραγματοποιήθηκε μια νέα επένδυση 30 εκατομμυρίων λιρών στο εργοστάσιο, ποσό που προστέθηκε στην συνολική επένδυση της μάρκας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ύψους 6 δισεκατομμυρίων λιρών.

1

Το ανανεωμένο Qashqai μπήκε στην παραγωγή καθώς η ιαπωνική εταιρία συνεχίζει να αναπτύσσει το EV36Zero όραμά της στο Sunderland, ένα σχέδιο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, συνδυάζοντας την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων και την παραγωγή μπαταριών, που τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Δείτε ακόμη: Το νέο Nissan Juke ήρθε στην Ελλάδα – Αναλυτικά οι τιμές

Το εργοστάσιο του Sunderland φιλοξενεί επίσης το Juke και το πλήρως ηλεκτρικό Leaf. Η παραγωγή υποστηρίζει 7.000 θέσεις εργασίας στις ομάδες της Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό περιλαμβάνει το Design Center στο Paddington του Λονδίνου, το Τεχνικό Κέντρο στο Cranfield του Bedfordshire, την κατασκευαστική ομάδα στο Sunderland, το κέντρο ανταλλακτικών στο Lutterworth και την ομάδα πωλήσεων και μάρκετινγκ στο Rickmansworth, καθώς και άλλες 30.000 θέσεις εργασίας στην αλυσίδα εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου.

2

Έχουν γίνει αλλαγές σε ολόκληρο το εργοστάσιο του Sunderland για να καταστεί δυνατή η παραγωγή του νέου Qashqai, με επένδυση σε εγκαταστάσεις για νέα πάνελ, προφυλακτήρες, χρώματα βαφής, εσωτερικά χαρακτηριστικά, υλικά και επένδυση. Η αναβαθμισμένη τεχνολογία του νέου Qashqai έχει πλέον ενσωματωθεί στην διαδικασία παραγωγής - συμπεριλαμβανομένων των αναβαθμίσεων προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού και της προσθήκης της σουίτας Google ως μέρος του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας NissanConnect, το οποίο πετυχαίνει μια σχεδόν απρόσκοπτη αλληλεπίδραση μεταξύ της ψηφιακής ζωής του πελάτη και του οχήματός του.

Διαβάστε περισσότερα για το νέο Nissan Qashqai εδώ

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...