Φωτιά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σε ποιο νησί θα πληρώσεις 530 ευρώ με ΙΧ

Είναι ένα από τα νησιά που εξυμνούν κάθε χρόνο τα ξένα ΜΜΜ και σφύζει από κόσμο. Για να πάει με πλοίο μια οικογένεια όμως, πρέπει να δώσει πολλά λεφτά.

  • -
  • -

Το φετινό καλοκαίρι, τα ελληνικά νησιά αναμένεται να κατακλυστούν από επισκέπτες. Από το Ιόνιο, έως τις Σποράδες και τις Κυκλάδες, η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει ήδη και μάλιστα με τις καλύτερες προοπτικές, παρότι διανύουμε ακόμη τον Μάιο.

Οι ακτοπλοϊκές κρατήσεις για την περίοδο του καλοκαιριού παρουσιάζουν αύξηση, παρότι οι τιμές των εισιτηρίων κρίνονται απαγορευτικές για μια μέση ελληνική οικογένεια. Παρά την ακρίβεια, η Πάρος θα είναι η πρωταγωνίστρια του θέρους.

paros

Το νησί των Κυκλάδων «πνίγεται» από κόσμο κάθε καλοκαίρι και ειδικά φέτος, προβλέπεται κοσμοσυρροή, με τις υπέροχες παραλίες, τα πανέμορφα χωριά με τα γραφικά σοκάκια και την έντονη νυχτερινή ζωή του, να προσελκύουν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Τι χρήματα θα δώσει μια οικογένεια στο καράβι

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση από Αττική για Πάρο εξυπηρετείται κυρίως από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Το καλοκαίρι τα δρομολόγια των πλοίων είναι καθημερινά, αφού η ζήτηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Από Πειραιά η διάρκεια του ταξιδιού είναι λιγότερο από 3 ώρες με ταχύπλοο και γύρω στις 4:30 με 5 ώρες με συμβατικό πλοίο. Πόσο όμως κοστίζουν τα εισιτήρια;

Κάνοντας μια αναζήτηση σε γνωστή πλατφόρμα σύγκρισης τιμών στα ακτοπλοϊκά, είδαμε πως το κόστος είναι και φέτος ιδιαίτερα αυξημένο. Ειδικότερα, με το απλό πλοίο, οι τιμές για μια τετραμελής οικογένεια ξεπερνούν τα 500 ευρώ.

paros

2 ενήλικες και 2 παιδιά (ηλικίας 5-10 ετών) με αυτοκίνητο μεσαίου τύπου, πρέπει να δώσουν για το ταξίδι Πειραιάς-Πάρος και επιστροφή το ποσό των 530 ευρώ. Αυτά τα χρήματα αφορούν θέση σε κατάστρωμα/σαλόνι. Αν κάποιος επιθυμεί καμπίνα, τότε θα χρειαστεί να πληρώσει αλλά 100 € περίπου.

Δείτε ακόμη: Διακοπές στη Λευκάδα: Τι θα πληρώσεις για διόδια-βενζίνη;

Η ακρίβεια στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια δεν αφορά φυσικά μόνο την Πάρο. Σε άλλο δημοφιλές νησί, όπως η Τήνος το κόστος για μια οικογένεια κυμαίνεται από 450 έως 470 ευρώ, ανάλογα το πλοίο και τη γραμμή. 

Εδώ να σημειώσουμε πως, τα παραπάνω κόστη έχουν υπολογιστεί με βάση τις τιμές που ίσχυαν την περίοδο συγγραφής του άρθρου, με πιθανές ημερομηνίες ταξιδιού τον Αύγουστο του 2024.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...