Αθήνα – Λευκάδα: Τόσα θα πληρώσεις σε διόδια

Φανταστικό νησί για διακοπές που δεν χρειάζεται να μπεις σε καράβι για να φτάσεις και με αμέτρητα μέρη για να δεις. Τι θα σου κοστίσει για να πας;

  • -
  • -

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, σε μια εποχή που προσπαθούμε μανιωδώς να βρούμε ένα κενό τριήμερο για σύντομες αποδράσεις από την καθημερινότητα και βέβαια, όλοι μας μετράμε μέρες μέχρι να ξεκινήσει η καλοκαιρινή μας άδεια. Τι γίνεται όμως φέτος με τις μετακινήσεις;

Με πλοία και αεροπλάνα, οι περιορισμοί είναι αρκετοί. Οι πολίτες που ταξιδεύουν θα πρέπει να έχουν αυξημένη προσοχή λόγω της πανδημίας όμως η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη από τα τελευταία δύο χρόνια και τα μέτρα αυτή τη στιγμή είναι πρακτικά ανύπαρκτα. Ωστόσο, ο ασφαλέστερος τρόπος για να ταξιδέψει κάποιος είναι με ιδιωτικό μεταφορικό μέσο, όπως είναι για παράδειγμα το αυτοκίνητο.

Πολλοί θα πουν ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με την ατμόσφαιρα που θα συναντήσεις σε ένα ελληνικό νησί, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Και έχουν δίκιο. Για αυτό ακριβώς, η Λευκάδα μοιάζει με την ιδανική πρόταση για διακοπές! Με τους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους «Ολυμπία Οδός» και «Ιόνια Οδός» φτάνεις γρήγορα και με ασφάλεια.

ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ: ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Ένα μικρό επαρχιακό κομμάτι που περνάει μέσα από τη Βόνιτσα ενώνει τον αυτοκινητόδρομο με τη γέφυρα της Λευκάδας, η οποία με τη σειρά της σε βγάζει κατευθείαν στο πανέμορφο νησί. Το συνολικό ποσό διοδίων που θα κληθεί να πληρώσει ένα επιβατικό αυτοκίνητο (μόνο για να πάει, χωρίς την επιστροφή) είναι 32,05€ με βάση τους τιμοκαταλόγους που ισχύουν σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Σταθμός Ελευσίνας: 2,10€
  • Σταθμός Ισθμού: 1,80€
  • Σταθμός Κιάτου: 2,30€
  • Σταθμός Ελαιώνα: 3,30€
  • Σταθμός Ρίου: 2,30€
  • Σταθμός γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου: 13,70€
  • Σταθμός Κλόκοβας: 3,00€
  • Σταθμός Αγγελοκάστρου: 3,55€

Όπως βλέπουμε από τις τιμές, το μεγάλο «αγκάθι» είναι ο σταθμός στη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου. Τα 13,70€ που θα κληθείτε να πληρώσετε μπορούν να γίνουν 6,50€ αν περάσετε απέναντι με καραβάκι από το πορθμείο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη γέφυρα. Το καλοκαίρι έχουν δρομολόγια ανά 20 λεπτά (την ημέρα) και ανά 45 λεπτά το βράδυ (23:00-07:00).

Η απόσταση, το κόστος

Από το κέντρο της Αθήνας η απόσταση μέχρι τη Λευκάδα είναι κάτι λιγότερο από 360 χιλιόμετρα. Καλύπτονται μέσα σε περίπου 4 ώρες και οι αυτοκινητόδρομοι που χρησιμοποιούνται είναι οι «Ολυμπία Οδός» και «Ιόνια Οδός». Με ένα τυπικό επιβατικό αυτοκίνητο, που χρειάζεται περίπου 7 λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα σε συνθήκες ταξιδιού, το καύσιμο θα σας στοιχίσει 54€. Η τιμή του λίτρου βενζίνης υπολογίστηκε βάσει των πληροφοριών που διαβάζουμε εδώ. Μαζί με τα διόδια των 32,05€ βγάζουμε μια «σούμα» των 86,05€ για τη μια διαδρομή (για να φτάσεις μόνο στη Λευκάδα). Το κόστος είναι λογικό και τα μαγευτικά τοπία που θα βρεις στο νησί δεν θα αφήσουν κανένα περιθώριο για παράπονα. Ιδανικά, αν μιλάμε για παρέα τεσσάρων ατόμων το κόστος πέφτει λίγο πάνω από τα 20€ ανά «κεφάλι».

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...