Τελικός Conference: Πρωτοφανή μέτρα στην Αθήνα – Κλείνουν μεγάλοι δρόμοι

Χιλιάδες αστυνομικοί, μεταλλικοί φράκτες και διακοπή κυκλοφορίας σε πολλούς δρόμους, περιλαμβάνονται στα μέτρα για τον τελικό του Europa Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια.

  • -
  • -

Μέτρα που δεν έχουν προηγούμενο θα ληφθούν στην Αθήνα την Τετάρτη, 29 Μαΐου. Ο τελικός του Europa Conference League μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα, που θα διεξαχθεί στην ΟPAP Arena, στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχει προκαλέσει την κινητοποίηση όλων των Αρχών στη χώρα.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιούνται διαρκείς συσκέψεις προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα και να μην συμβεί το παραμικρό. Η Αθήνα, την ημέρα του τελικού θα θυμίζει φρούριο, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σύρραξης.

astynomia

Δεκάδες δρόμοι, μεταξύ αυτών και κεντρικές οδικές αρτηρίες θα κλείσουν, προκειμένου να αποφευχθεί το παραμικρό. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές θα υπάρχουν τουλάχιστον 5 ζώνες ελέγχου, που θα ξεκινούν σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το γήπεδο, όπου από την πρώτη κιόλας ζώνη θα ελέγχονται και θα σκανάρονται τα εισιτήρια.

Μάλιστα στην τελευταία ζώνη ελέγχου, περί τα 70 μέτρα από το γήπεδο, θα κατασκευαστεί από ιδιωτική εταιρεία μεταλλικός φράκτης περιμετρικά του γηπέδου, όπου θα γίνεται ο τελικός έλεγχος.

Ασφάλεια και Αντιτρομοκρατική για τον τελικό

Μόνο στις ζώνες ελέγχου θα επιχειρήσουν πάνω από 3.000 χιλιάδες αστυνομικοί. Επιπλέον των αστυνομικών, θα επιχειρούν και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, της Κρατικής Υπηρεσίας και άλλων ειδικών υπηρεσιών.

Η Ελληνική Αστυνομία αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ώρες/ημέρες τις λεπτομέρειες για τα μέτρα, τις ώρες και τα σημεία συγκέντρωσης, όπως και τα δρομολόγια των ΜΜΜ για το πώς θα μεταβούν οι φίλαθλοι στο γήπεδο.

telikos

Η προσέγγιση στο γήπεδο αλλά και στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας με αυτοκίνητο, είναι βέβαιο πως θα απαγορευτεί. Οι δρόμοι θα είναι κλειστοί, ενώ ακόμη και οι συρμοί του Ηλεκτρικού θα τροποποιήσουν τα δρομολόγια, κάνοντας στάση μόνο στον σταθμό Πευκάκια.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα αναχωρήσουν για το γήπεδο του τελικού από τον σταθμό του Ηλεκτρικού στο Φάληρο για να μεταβούν απευθείας στο σταθμό Πευκάκια. Από την άλλη, οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα αναμένεται να συγκεντρωθούν στο ΟΑΚΑ και από εκεί με ισχυρή αστυνομική συνοδεία θα μεταβούν στην OPAP Arena.

Δείτε ακόμη: Πόσα μετρητά επιτρέπεται να έχω στο αυτοκίνητο; Τι λέει ο νόμος

Η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων θα είναι πρωτοφανή, με την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή.

telikos

Διαπίστευση για τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας

Ταλαιπωρία περιμένει και τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας, αφού όσοι μένουν στους δρόμους περιμετρικά του γηπέδου που θα φιλοξενηθεί ο τελικός, θα πρέπει να βγάλουν διαπίστευση από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για να μπορούν να κινούνται.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιους ακριβούς δρόμους θα αφορά η ανάγκη έκδοσης διαπίστευσης, ούτε τα ακριβή δικαιολογητικά που θα απαιτούνται για την έκδοση της διαπίστευσης, αναμένονται, επομένως, οι σχετικές διευκρινίσεις από την ΕΛΑΣ.

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...