Με τεχνολογία από F1 τα νέα ηλεκτρικά της Honda – Που θα χρησιμοποιηθεί

Η Honda επιχειρεί τη μεγάλη ρελάνς στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επενδύοντας 60 δις δολάρια και εφαρμόζοντας τεχνολογίες βγαλμένες από το μαγικό κόσμο της Formula 1.

  • -
  • -

Το ταξίδι της Honda στην ηλεκτροκίνηση, είναι αλήθεια, ότι δεν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς. Η ιαπωνική φίρμα όμως, φαίνεται πως θέλει να πάρει τη μεγάλη ρεβάνς και προχωρά σε τεράστιες επενδύσεις στο χώρο της τάξεως των 60 δις δολαρίων, ενώ είναι επίσης έτοιμη να χρησιμοποιήσει και τις πολύτιμες γνώσεις της από το μαγικό κόσμο της Formula 1 στα μελλοντικά ηλεκτρικά της μοντέλα!

Εξοικονόμηση βάρους άνω των 100 kg

Η Honda θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της στη Formula 1 ούτως ώστε να κάνει την επόμενη γενιά ηλεκτρικών της οχημάτων πιο ελαφριά. Ο στόχος είναι να αφαιρέσει περισσότερα από 100 kg βάρους, σε σχέση με τα ηλεκτρικά οχήματα πρώτης γενιάς της ιαπωνικής φίρμας και να συνεχίσει με τη δίαιτα ώστε, να φθάσει τα 220 kg στο εγγύς μέλλον.

Σίγουρα, αυτή η μείωση βάρους, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά ακόμα δεν είναι αρκετή ώστε να αντισταθμίσει πλήρως το πρόσθετο βάρος που επιφέρουν στα ηλεκτρικά αμαξώματα οι ογκώδεις μπαταρίες.

Η Honda, θα χρησιμοποιήσει ελαφρύτερα υλικά στην κατασκευή του πλαισίου, των θυρών, του καπό αλλά και στις γυάλινες επιφάνειες των οχημάτων της και κυρίως νέους ηλεκτρικούς κινητήρες με τεχνογνωσία F1 και σε επίπεδο ανάκτησης της ενέργειας.

Οι μηχανικοί της ιαπωνικής φίρμας θα τοποθετήσουν τους ηλεκτροκινητήρες και τις μπαταρίες χαμηλά στο κέντρο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, βελτιώνοντας έτσι το κέντρο βάρους του ώστε να είναι και πιο οδηγοκεντρικός ο χειρισμός του.

Η Honda δεσμεύτηκε επίσης, ότι η νέα γενιά ηλεκτρικών της οχημάτων, θα προσφέρει αυτονομία πάνω από 450 km με μία μόλις φόρτιση!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Toshihiro Mibe, αποκάλυψε όμως και κάτι ακόμα: Ότι ένα σπορ ηλεκτρικό όχημα βρίσκεται ήδη σε στάδιο εξέλιξης και θα «έχει εντελώς διαφορετική γεύση» σε σύγκριση με τα προηγούμενα σπορ, θερμικά, Honda.

Βέβαια, ρίχνοντας κανείς μια ματιά στον «οδικό χάρτη» των προϊόντων που θα λανσάρει η Honda στο προσεχές μέλλον, φαίνεται πως οι Ιάπωνες, πρωτίστως θα επικεντρωθούν στην παραγωγή crossover και SUV ηλεκτρικών μοντέλων.

Τα πρώτα αυτοκίνητα της νέας ηλεκτρικής εποχής της Honda, η περίφημη «Σειρά 0», είναι προγραμματισμένα να κυκλοφορήσουν στο δεύτερο μισό της δεκαετίας. Στην αγορά των Η.Π.Α θα κάνουν την εμφάνιση τους τα πρώτα δείγματα γραφής από το 2026 και κατόπιν θα λανσαριστούν και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δείτε ακόμα: H Honda επενδύει περισσότερα από 60 δις στην ηλεκτροκίνηση

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει η ιαπωνική φίρμα το πρώτο μοντέλο της νέας ηλεκτρικής οικογένειας της Honda θα είναι σεντάν, θα ακολουθήσει ένα μεσαίου μεγέθους SUV και ένα μικρότερο, με πιο compact διαστάσεις το 2026, και κατόπιν θα κάνει την εμφάνισή του κι ένα ακόμα μεγάλο SUV με τρεις σειρές καθισμάτων στα πρότυπα του Kia EV9.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...