Honda: «Ρίχνει» πάνω από 60 δις στα ηλεκτρικά

Η Honda δεσμεύτηκε επίσημα να διπλασιάσει τις επενδύσεις της σε ηλεκτροκίνηση και λογισμικό σε περίπου 65 δισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία, έως και το οικονομικό έτος 2030.

  • -
  • -

Η Honda έχει καθυστερήσει να κάνει έντονη την παρουσία της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό από καθιερωμένες παγκόσμιες μάρκες που έχουν κυκλοφορήσει ηλεκτρικά οχήματα με ταχύτερο ρυθμό. Ανάμεσα σε αυτούς είναι η Tesla και μια σειρά κατασκευαστών αυτοκινήτων από την Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της BYD.

Τώρα οι Ιάπωνες δείχνουν ότι θέλουν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν αυτό το γεγονός, οπότε θα επενδύσουν τεράστια ποσά για να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να συντονιστούν με την παγκόσμια στροφή προς την ηλεκτροκίνηση.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/2952cafe5c49bfe36df66c6935f645e3.jpeg

Ποιος ανακοίνωσε τις επενδύσεις της Honda σε ηλεκτρικά και λογισμικό;

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Honda, Toshihiro Mibe, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να διαθέσει συνολικά 10 τρισεκατομμύρια γιεν (64,88 δισεκατομμύρια δολάρια) σε ηλεκτροκίνηση και λογισμικό κατά την περίοδο αυτή, διπλασιάζοντας το ποσό που είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο του 2022.

Δείτε ακόμα: Πωλήσεις ηλεκτρικών - Το μεγάλο ψέμα

Η εταιρεία, έπρεπε αρχικά να διασφαλίσει την αξιόπιστη προμήθεια μπαταριών και να επιτύχει μείωση του κόστους πριν επικεντρωθεί στα οχήματα που καθορίζονται από λογισμικό, δήλωσε ο Mibe.

«Όσον αφορά την ενίσχυση της ανάπτυξης λογισμικού, συνειδητοποιήσαμε ότι το ποσό που είχαμε συμφωνήσει πριν από δύο χρόνια δεν ήταν αρκετό, οπότε το αυξήσαμε σημαντικά», δήλωσε ο Mibe, μετά από μια παρουσίαση που επικεντρώθηκε κυρίως σε βελτιώσεις υλικού.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/3fa509e764910642435dd4e8210cebb8.jpg

Οι στόχοι της Honda για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα φέρει

Τα μοντέλα μιας σειράς ηλεκτρικών οχημάτων που θα κυκλοφορήσει η Honda από το 2026 θα έχουν αυτονομία άνω των 482 χιλιομέτρων, δήλωσε ο Mibe, δεσμευόμενος να εξοπλίσει τα αυτοκίνητα με μια εξαιρετικά λεπτή μπαταρία και έναν νέο, compact ηλεκτροκινητήρα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι στόχος της είναι να μειώσει το κόστος προμήθειας μπαταριών στη Βόρεια Αμερική κατά περισσότερο από 20% έως το 2030 και να μειώσει τις δαπάνες παραγωγής περίπου κατά 35%, εν μέρει μέσω της ενίσχυσης της ενοποίησης εξαρτημάτων.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/e82aa9106237b0a8eeb970882af79962.jpg

Τι σημαίνουν οι επενδύσεις της Honda σε ηλεκτρικά και λογισμικό;

Ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων της Ιαπωνίας μετά την Toyota, παρουσίασε αρχικά το ηλεκτρικό "Honda e: Series" τον Ιανουάριο, καθώς ετοιμάζεται για μια μακροπρόθεσμη προσπάθεια να ανταγωνιστεί τους παγκόσμιους ανταγωνιστές στη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία μειώνει το προσωπικό πλήρους απασχόλησης στην Κίνα λόγω του έντονου ανταγωνισμού, με περίπου 1.700 εργαζόμενους να έχουν συμφωνήσει να αποχωρήσουν από αυτή την εβδομάδα, καθώς οι πωλήσεις αυτοκινήτων της μειώνονται στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a2e7971876e7b14a175b9ed7e46d5683.jpg

Η αύξηση των επενδύσεων της Honda καταδεικνύει τη δέσμευσή της να μεταβεί σε ένα μέλλον στο οποίο θα κυριαρχούν τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα που καθορίζονται από το λογισμικό. Η επιτυχία της εταιρείας εξαρτάται από την ικανότητά της να επιτύχει τους στόχους μείωσης του κόστους και να παραδώσει ανταγωνιστικά ηλεκτρικά οχήματα με εκτεταμένη αυτονομία και προηγμένα χαρακτηριστικά.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...