Ferrari Purosangue vs Lamborghini Urus: Ποιο είναι πιο γρήγορο; [Video]

Τα δύο ιταλικά super-SUV κοντράρονται στην ευθεία και βγαίνει ένας νικητής. Πού ποντάρεις; Άλογο ή ταύρος;

  • -
  • -

Πριν από μία 20ετία η συγκεκριμένη κόντρα εκτός από επιστημονική φαντασία, θα ήταν και ιεροσυλία. Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μία μάχη δύο SUV που έχουν κατασκευαστεί από δύο ορκισμένους δημιουργούς supercar από την Ιταλία. Να που όμως οι καιροί άλλαξαν και πλέον έχουμε τη δυνατότητα να δούμε στην ευθεία το πρώτο SUV με το σήμα της Ferrari στο καπό δίπλα δίπλα με την κορυφαία έκδοση του SUV της Lamborghini. Σίγουρα οι Enzo και Ferruccio στριφογυρνούν στους τάφους τους…

Κόντρα στη μόδα δεν μπορούμε να πάμε, οπότε ας δούμε τι έγινε. Στην πλευρά του Μαρανέλο έχουμε την πληθωρική Ferrari Purosangue, το πρώτο υπερυψωμένο μοντέλο της μάρκας, το οποίο όμως δεν ξεχνά τις ρίζες του. Κάπως έτσι βρέθηκε με τον φημισμένο ατμοσφαιρικό V12 κάτω από το καπό να αποδίδει 725 ίππους από 6,5 λίτρα. Μία πιο μοντέρνα υλοποίηση ενός ιταλικού SUV είναι η Lamborghini Urus Performante, με τον μικρότερο V8 των 4 λίτρων να αποδίδει 666 ίππους χάρη στα διπλά turbo.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε τη Ferrari Purosangue, το supercar παντός εδάφους των 725 ίππων!

Στα χαρτιά η Ferrari έχει το προβάδισμα, αλλά πάμε να δούμε τι έγινε και στην πραγματικότητα. Αν και με παρόμοιες επιδόσεις, η Lamborghini φαινόταν να έχει το προβάδισμα στις εκκινήσεις, ενώ τα παραπάνω άλογα της Purosangue κέρδιζαν έδαφος προς το τέλος της κόντρας, με αποτέλεσμα να χρειάζεται photo-finish, καθώς και τα δύο μοντέλα έβγαιναν από το 400άρι σε 11,9 sec.

Δες την κόντρα παρακάτω και πες μας… εσύ ποιο διαλέγεις;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...