Οι πρώτες τιμές της Alfa Romeo Junior στην Ευρώπη

Το νέο B-SUV της Alfa Romeo ξεκινά την εμπορική του πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά, με τις πρώτες τιμές να έχουν ήδη ανακοινωθεί.

  • -
  • -

Η νέα Alfa Romeo, το αυτοκίνητο που έκανε τον περισσότερο ντόρο το τελευταίο διάστημα, καθώς υποχρεώθηκε να αλλάξει το αρχικό του όνομα και να μετονομαστεί από Milano σε Junior, είναι ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία.

Η εμπορική πορεία του B-SUV ξεκίνησε από την Ιταλία, με τους υποψηφίους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα να το παραγγείλουν online, αρχικά σε δύο εκδόσεις. Οι τιμές για την υβριδική έκδοση με τους 136 ίππους ξεκινούν από 31.900 ευρώ στη γειτονική χώρα και για την αμιγώς ηλεκτροκίνητη από 41.500 ευρώ.

junior

Το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο σε πρώτη φάση στο πακέτο εξοπλισμού «Speciale» - τα άλλα τρία (Techno, Premium, Sport) – θα ακολουθήσουν αργότερα, περιλαμβάνοντας στον εξοπλισμό από ζάντες 18 ιντσών, έως ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και ψηφιακή κεντρική οθόνη επίσης 10,25΄΄, έως κάμερες και δεκάδες συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

junior

Οι κινητήρες της Alfa Romeo Junior

Η Alfa Romeo Junior hybrid φέρει τον τρικύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης 1,2 lt που αποδίδει 136 ίππους και 230 Nm ροπή, υιοθετώντας κορυφαία τεχνολογία όπως τούρμπο με πτερύγια μεταβλητής γεωμετρίας (VGT) και λειτουργία στο θερμοδυναμικό κύκλο Miller. Το υβριδικό σύνολο συμπληρώνει η μπαταρία ιόντων λιθίου 48V και ο ηλεκτροκινητήρας 29 ίππων που βρίσκεται τοποθετημένος στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με τις 6 σχέσεις, μαζί με τη μονάδα του inverter και του κεντρικού ελέγχου. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 8,9 sec και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 206 km/h, με τις εκπομπές CO2 να ανέρχονται στα 117 gr/km.

junior

Δείτε ακόμη: Η Alfa Romeo Milano αλλάζει όνομα – Θα λέγεται Alfa Romeo Junior

Η έκδοση Elettrica υιοθετεί ηλεκτρικό σύστημα τελευταίας γενιάς, με σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα τεχνολογίας «Hybrid Synchronous» και νέα μπαταρία ιόντων λιθίου. Η έκδοση των 156 ίππων που είναι αρχικά διαθέσιμη εξασφαλίζει αυτονομία 410 km σε μεικτό κύκλο και σε αστικό περιβάλλον μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 590 km. Πολύ γρήγορη είναι και η φόρτιση που υποστηρίζει έως 100 kW στο συνεχές ρεύμα, κάτι που σημαίνει λιγότερο από 30’ για αναπλήρωση από το 10 έως 80% της ενέργειας.

junior

Όσον αφορά στο λανσάρισμα της νέας Junior στην Ελλάδα, έχει προγραμματιστεί για το τέλος του καλοκαιριού.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...