Η Alfa Romeo Milano αλλάζει όνομα – Θα λέγεται Alfa Romeo Junior

Πριν καν προλάβoυν να πέσουν οι τόνοι ευφορίας στην Alfa Romeo για την έλευση της Milano, η εταιρεία υποχρεώνεται να αλλάξει το όνομα από το νέο της SUV και να το κάνει Junior. Δείτε τον λόγο.

  • -
  • -

Η νέα Milano, το Β-SUV της Alfa Romeo ήταν ένα από τα αυτοκίνητα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον κοινό και δημοσιογράφων τις περασμένες ημέρες. Η ιταλική εταιρεία έκανε λόγο για ένα σπουδαίο μοντέλο, που άπαντες ανυπομονούσαν να δουν στους δρόμους.

Το ιταλικό μοντέλο φυσικά και θα κυκλοφορήσει, όπως ακριβώς λέει το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας, μόνο, που δεν θα το κάνει με το όνομα Milano, αλλά με το όνομα Junior. Πως όμως η μάρκα και ο όμιλος Stellantis, αναγκάστηκαν να πράξουν κάτι τέτοιο.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ανακοινώθηκε πως η πολυαναμενόμενη Milano θα κατασκευαστεί εκτός Ιταλίας και συγκεκριμένα στην Πολωνία. Η ιταλική κυβέρνηση διά στόματος του Adolfo Urso, του υπουργού βιομηχανίας επέκρινε την Alfa Romeo για την εμπορία ενός αυτοκινήτου ξένης κατασκευής με ιταλικό όνομα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a70aa8e068dcb079cc88ba6e32cba41f.jpg

«Ένα αυτοκίνητο που ονομάζεται Milano δεν μπορεί να παραχθεί στην Πολωνία», είπε ο Urso την Πέμπτη. «Αυτό απαγορεύεται από την ιταλική νομοθεσία».

Παρά το γεγονός ότι η Alfa Romeo θεωρεί ότι το όνομα πληροί όλες τις νομικές απαιτήσεις και ότι υπάρχουν ζητήματα πολύ πιο σημαντικά από την εμπορική ονομασία ενός νέου αυτοκινήτου, υποχρεώθηκε να πράξει αυτό που σύστησε η ιταλική κυβέρνηση, αποφεύγοντας οποιαδήποτε διαμάχη.

Έτσι, το B-SUV δεν θα λανσαριστεί ως Milano, αλλά Junior, όπως επιβεβαίωθηκε επίσημα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/c863d8cd0fa6491c64a236ca792068e2.jpg

Η ανακοίνωση της εταιρείας: 

«Η Alfa Romeo θα ήθελε να ευχαριστήσει το κοινό για τα θετικά σχόλια, το ιταλικό δίκτυο αντιπροσώπων για την υποστήριξή τους, τους δημοσιογράφους για την τεράστια προσοχή των μέσων ενημέρωσης που δόθηκε στο νέο αυτοκίνητο και την κυβέρνηση για τη δωρεάν δημοσιότητα που προκάλεσε αυτή η συζήτηση.

Με μια μοναδική ιστορία και μια ατελείωτη λίστα ονομάτων προς επιλογή, η αλλαγή ονόματος δεν ήταν πρόβλημα. Πράγματι, ήταν χαρά μας να ανατρέξουμε στη λίστα με τα ονόματα που επιλέχθηκαν ως αγαπημένα από τις προτάσεις του κοινού, ένα από τα οποία ήταν το «Alfa Romeo Junior».

Δείτε ακόμη: Επίσημο: Δείτε τη νέα Alfa Romeo Milano - Πότε έρχεται Ελλάδα

imparato

Από την πλευρά του, ο ισχυρός άνδρας της μάρκας, Jean-Philippe Imparato, δήλωσε: 

«Γνωρίζουμε απόλυτα ότι αυτή η στιγμή θα μείνει χαραγμένη στην ιστορία της μάρκας. Είναι μεγάλη ευθύνη αλλά ταυτόχρονα είναι μια συναρπαστική στιγμή. Η επιλογή του ονόματος Alfa Romeo Junior είναι απολύτως φυσική, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της φίρμας και ήταν από την αρχή μεταξύ των αγαπημένων μας και μεταξύ των αγαπημένων του κοινού. Ως ομάδα, επιλέγουμε για άλλη μια φορά να μοιραστούμε το πάθος μας για την Alfa Romeo και να κάνουμε το προϊόν και τους πελάτες μας προτεραιότητα. Αποφασίσαμε να αλλάξουμε το όνομα, παρόλο που γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε, γιατί θέλουμε να διατηρήσουμε το θετικό συναίσθημα που πάντα προκαλούσαν τα αυτοκίνητά μας και να αποφύγουμε κάθε είδους διαμάχη».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...