Πάρης Κυριακόπουλος: Η Ελλάδα είναι 3,5 χρόνια πίσω στην ηλεκτροκίνηση

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Πάρη Κυριακόπουλου, προέδρου και CEO του ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ στο Forum των Δελφών.

  • -
  • -

Στο πάνελ που διοργάνωσε το GOCAR, στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Forum των Δελφών, φιλοξενήθηκε μεταξύ άλλων ο Πάρης Κυριακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕ.

Ο κύριος Κυριακόπουλος έκανε ειδική μνεία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αναφέρθηκε στην ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα και το πως ονειρεύεται την Αθήνα το 2035. Ο ισχυρός άνδρας του ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ τοποθετήθηκε αρχικά πάνω στη νέα τεχνολογία οχημάτων και την επανάσταση που συντελείται.

kyriakopoulos

«Η ηλεκτροκίνηση έρχεται, είναι δεδομένο αυτό, και θα ήθελα να σας πείσω πως είναι και κάτι καλό. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι καλύτερα, φθηνότερα, ασφαλέστερα από ό,τι ήταν ποτέ οποιοδήποτε βενζινοκίνητο».

Για το συμβαίνει στη χώρα μας, σημείωσε: «Η Ελλάδα είναι 3,5 χρόνια πίσω από ό,τι είναι η υπόλοιπη Ευρώπη. Πέρυσι, ταξινομήσαμε 4,7% των νέων πωλήσεων, ποσοστό που είχε η Ευρώπη μεταξύ 2019 - 2020. Και εδώ είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, αφού η χώρα μας διαθέτει τους γηραιότερους στόλους αυτοκινήτων στην Ευρώπη, με μέση ηλικία άνω των 17 χρόνων. Αυτά τα αυτοκίνητα κάποια στιγμή πρέπει να αλλαχθούν, δεν είναι αιωνόβια. Και το ερώτημα είναι αν  θα αντικατασταθούν από πιο σύγχρονα βενζινοκίνητα - που θα είναι βέβαια παρωχημένα σε λίγα χρόνια- ή θα είναι ηλεκτροκίνητα. Μέχρι το 2027, η αγορά των EV θα τριπλασιαστεί και εδώ είναι η μεγάλη ευκαιρία της χώρας μας για την ανανέωση του στόλου», επιτρέποντας ένα άλμα της Ελλάδας στη συγκεκριμένη βιομηχανία.

Δείτε ακόμη: Οικονομικό Forum Δελφών: Τι ειπώθηκε στο πάνελ του GOCAR

Τέλος, είπε πως το 2035 φαντάζεται μια καθαρή Αθήνα, με μόνο ηλεκτρικά οχήματα. «Πιστεύω ότι οι μαζικές μεταφορές θα είναι αυτόνομες, θα δώσουμε περισσότερο χώρο στους ανθρώπους, χωρίς πολλά αυτοκίνητα, δημιουργώντας μια πιο αρμονική πόλη. Η κινητικότητα είναι βασική ανθρώπινη ανάγκη, αλλά πρέπει να είναι ασφαλής, υγιής και προσβάσιμη σε όλους. Αυτό πρέπει να πετύχουμε».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...