Στην Ελλάδα το Tesla Model Y των 600 km - Δείτε τιμή

Η καλύτερη έκδοση του Tesla Model Y ήρθε και στην Ελλάδα, προσφέροντας αυτονομία που ικανοποιεί ακόμα και τις υψηλότερες απαιτήσεις. Πόσο κοστίζει;

  • -
  • -

Το Tesla Model Y είναι το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη για το 2023, το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στον κόσμο για το 2023, ανεξαρτήτως καυσίμου. Ταυτόχρονα, είναι το πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό στην Ελλάδα για το 2023.

Τώρα το δημοφιλέστατο ηλεκτρικό SUV απέκτησε μία έκδοση, την οποία είχαμε δει κατά διαστήματα να προσφέρεται μόνο στην αγορά της Αμερικής. Η συγκεκριμένη έκδοση ίσως να είναι η καλύτερη από όσες διαθέτει στην γκάμα του, στοιχείο που αναμένεται να ανεβάσει περαιτέρω τις πωλήσεις.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a298c8e5e04d02cd93af3dda2e0199fe.jpg

Η αυτονομία του Tesla Model Y εκτοξεύεται στα 600 km

Η νέα έκδοση έχει την μεγαλύτερη αυτονομία όλων, καθώς μπορεί να καλύψει μέχρι και 600 km χωρίς να χρειαστεί φόρτιση. Το Tesla Model Y RWD έρχεται με έναν κινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα. Η επιτάχυνση 0-100 km/h έρχεται σε 5,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 217 km/h.

Δείτε ακόμα: Ανανεωμένο Tesla Model Y: Πότε έρχεται - Τι αλλάζει;

Μέχρι πρότινος το Tesla Model Y ερχόταν σε τρεις εκδόσεις. Η βασική με την ονομασία RWD είχε την μικρότερη μπαταρία και έναν κινητήρα στον πίσω άξονα, με αυτονομία 455 km. Η δεύτερη ήταν η Long Range AWD με την μεγάλη μπαταρία και τετρακίνηση, προσφέροντας αυτονομία 533 km. Στην κορυφή ήταν και παραμένει η έκδοση Performance με αυτονομία 514 km.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/3dec4b86c86e80c9b84120a2e55cbc5d.jpg

Η τιμή του Tesla Model Y Long Range RWD στην Ελλάδα

Η νέα έκδοση έρχεται να μπει ανάμεσα στις δύο πρώτες και συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά τους, καθώς έχει την μεγάλη μπαταρία αλλά μόνο με έναν κινητήρα. Με αυτόν τον συνδυασμό η αυτονομία εκτοξεύεται στα 600 km.

Η τιμή του Tesla Model Y RWD στην Ελλάδα ξεκινάει από 48.990 ευρώ, η οποία με την επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 μειώνεται στα 40.990 ευρώ. Το site της Tesla είναι ένα από τα λίγα που αναφέρουν και εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης. Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην επίσημη σελίδα τηςαμερικανικής μάρκας, ο χρόνος που μεσολαβεί από την παραγγελία ενός αυτοκινήτου μέχρι την παράδοση κυμαίνεται από 2 έως 4 εβδομάδες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...