Ανανεωμένο Tesla Model Y: Πότε έρχεται - Τι αλλάζει;

Το Tesla Model Y είναι το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό μοντέλο σε όλον τον κόσμο, με την αμερικανική μάρκα να ετοιμάζει την πρώτη του μεγάλη ανανέωση.

  • -
  • -

Η Tesla ξάφνιασε τους πελάτες της με το ανανεωμένο Model 3, το οποίο απέχει πολύ από τον απλό «φρεσκάρισμα» που ίσως κάποιοι περίμεναν να δούνε. Το Model Y έχει επίσης υποστεί αρκετές βελτιώσεις στο πέρασμα των ετών, αλλά το επόμενο μεγάλο βήμα για το ηλεκτρικό SUV θα είναι το Project Juniper, μια πιο ριζική αναβάθμιση που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

Το Project Juniper θα περιλαμβάνει το νέο σχεδιασμό που είδαμε στο Model 3 Highland, με πιο σμιλευμένη εμφάνιση και βελτιώσεις στην αεροδυναμική. Η αναβαθμισμένη ανάρτηση θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα κύλισης και πιο δυναμική οδήγηση, ενώ η πιο ήσυχη καμπίνα θα προσφέρει βελτιωμένη άνεση στους επιβάτες.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/3dec4b86c86e80c9b84120a2e55cbc5d.jpg

Η μεγαλύτερη αλλαγή στην ανανέωση του Tesla Model Y

Η πιο σημαντική αλλαγή, ωστόσο, είναι η υιοθέτηση του νέου συστήματος ελέγχου για την κίνηση προς τα μπροστά ή προς τα πίσω με τη μεγάλη κεντρική οθόνη αφής, καθώς και η απουσία των μοχλών (stalks) στην κολώνα του τιμονιού για τα φλας και το Autopilot. Αυτό το σύστημα είναι ήδη διαθέσιμο στο Model 3 Highland και έχει προκαλέσει διφορούμενες αντιδράσεις από τους πελάτες, ειδικά εκείνους στην Ευρώπη.

Δείτε ακόμα: Tesla Model Y: Ποιες εκδόσεις πωλούνται στην Ελλάδα - Τιμές

Η Tesla αναμένεται να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή του Model Y Juniper στο Giga Shanghai το καλοκαίρι του 2024. Πριν από αυτό, θα πραγματοποιηθούν δοκιμές στη νέα γραμμή παραγωγής και θα κυκλοφορήσουν προκατασκευασμένα πρωτότυπα για δοκιμές σε δημόσιους δρόμους.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/d8413ba9976ccf5cf9583099e9cddae7.jpg

Το Project Juniper θα ενισχύσει περαιτέρω την κυριαρχία του Model Y στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Το ηλεκτρικό SUV της Tesla έχει κατακτήσει την κορυφή των πωλήσεων στην Ευρώπη, ανεξαρτήτως καυσίμου, ενώ αναμένεται να γίνει το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο σε όλον τον κόσμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...