BMW Χ1: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα και πόσο στη Γερμανία

Πολλοί νομίζουν ότι το δημοφιλές C-SUV της γερμανικής μάρκας εδώ πωλείται ακριβότερα απ’ ότι στην εγχώρια αγορά του κατασκευαστή του, αλλά κάνουν λάθος. Ποια είναι η διαφορά;

  • -
  • -

Η BMW με την νέα X1 φαίνεται πως «χτύπησε φλέβα χρυσού», έχοντας δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο οικογενειακό SUV που στέκεται περήφανα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της premium κατηγορίας. Αποτελεί το μικρότερο σε διαστάσεις crossover της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και είναι ουσιαστικά το φθηνότερο εισιτήριο κάποιου που θέλει να μπει στον πολυτελή κόσμο των SUV με τον έλικα στο εμπρός μέρος.

Η νέα X1 διατηρεί στο ακέραιο τα στοιχεία που την καθιέρωσαν, αλλά εμφανίζεται ανανεωμένη σχεδιαστικά, με κορυφαίες τεχνολογίες σε επίπεδο συστημάτων άνεσης, ψυχαγωγίας και ασφάλειας των επιβατών. Πόσο κοστίζει; Από 41.160 ευρώ δηλώνει ο διαμορφωτής της ελληνικής αντιπροσωπείας για την βασική έκδοση X1 sDrive18i. Πρόκειται για το μοντέλο με τους 136 ίππους και το αυτόματο κιβώτιο των 7 σχέσεων Steptronic.

1

Δείτε ακόμη: Το παγκόσμιο πολυτελές αυτοκίνητο του 2024 είναι BMW - Δείτε ποιο

Πόσο κοστίζει στη Γερμανία;

Όπως είναι λογικό, πολλοί θα πίστευαν ότι ένα μοντέλο που έχει μία τιμή «Χ» εδώ, στην αγορά της χώρας όπου κατασκευάζεται πιθανότατα θα κοστίζει λιγότερο. Στην περίπτωση της X1 όμως δεν φαίνεται να ισχύει αυτό. Κι αυτό γιατί για την αντίστοιχη έκδοση sDrive18i στη Γερμανία οι επίδοξοι αγοραστές θα πρέπει να διαθέσουν σύμφωνα με τον επίσημο τιμοκατάλογο, 43.500 €. Αυτό σημαίνει πως μιλάμε για μία διαφορά πάνω από 2.000 € (2.340 €).

Και στις δύο περιπτώσεις τα αυτοκίνητα εξοπλίζονται με ακριβώς το ίδιο πακέτο εξοπλισμού και το αυτόματο κιβώτιο των 7 σχέσεων χωρίς paddles πίσω από το τιμόνι. Η προσθήκη αυτών στην Ελλάδα κοστίζει +433 € και στη Γερμανία +260 €.

2

Ο βασικός εξοπλισμός και στις δύο χώρες περιλαμβάνει στοιχεία όπως:

  • Προβολείς LED
  • Ζάντες ελαφρού κράματος
  • Αυτόματη λειτουργία πόρτας χώρου αποσκευών
  • BMW Live Cockpit Plus με Κυρτή Οθόνη
  • Αυτόματος διζωνικός κλιματισμός
  • Parking Assistant με ενεργό έλεγχο απόστασης παρκαρίσματος και κάμερα οπισθοπορίας
  • Cruise Control με λειτουργία φρεναρίσματος

Δείτε ακόμη: Έτσι θα είναι το νέο SUV της BMW - Πότε θα κυκλοφορήσει;

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλη την γκάμα του μοντέλου στη χώρα μας μαζί με στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών, επιδόσεων και φυσικά την τιμή απόκτησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...