Αυτό είναι το νέο C-SUV της KIA: Μέσα στο 2024 θα είναι έτοιμο

Η Kia ετοιμάζει ένα ολοκαίνουριο μοντέλο για μία από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες της αγοράς, εκείνη των C-SUV. Τι να περιμένουμε και πότε θα παρουσιαστεί;

  • -
  • -

Η KIA ετοιμάζεται για την κυκλοφορία ενός ολοκαίνουριου C-SUV, το οποίο θα έρθει να προστεθεί στην γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας. Το νέο μοντέλο, το οποίο προς το παρόν ονομάζεται EV3, αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2024.

Το EV3 βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP της KIA, την ίδια πλατφόρμα που χρησιμοποιείται και στο EV6. Αυτό σημαίνει ότι το νέο μοντέλο θα έχει πολλά κοινά με το EV6, όσον αφορά την τεχνολογία και τα χαρακτηριστικά.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/1170701435a56cdca59ccadd172b00b5.jpg

Διαστάσεις, μπαταρία και αυτονομία του Kia EV3

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, το EV3 θα έχει μήκος περίπου 4,4 μέτρα και θα προσφέρει χώρους για πέντε επιβάτες, με τον όγκο του πορτμπαγκάζ να ανέρχεται στα 500 λίτρα.

Δείτε ακόμα: Kia EV5: Με αυτονομία 720 km και τεχνολογίες αιχμής είναι έτοιμο να κοντράρει το Tesla Model Y

Όσον αφορά την αυτονομία, το EV3 αναμένεται να αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Η μπαταρία του από την άλλη, θα είναι χωρητικότητας 77,4 kWh.

Εξοπλισμός και ημερομηνία παρουσίασης του Kia EV3

Φυσικα, το EV3 θα εξοπλίζεται με μια σειρά από σύγχρονες τεχνολογίες, όπως σύστημα αυτόνομης οδήγησης, infotainment με οθόνη αφής 12,3 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/fe3cf1f529974fd393503f5ec0c5f9c6.jpg

Η KIA δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την τιμή του EV3, ωστόσο, αναμένεται να είναι ανταγωνιστική σε σχέση με τα υπόλοιπα C-SUV της αγοράς. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του μοντέλου θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα, οπότε και θα δοθούν όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές και την εμπορική πορεία στην Ευρώπη. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...