Το μοντέλο που σπάει κάθε ρεκόρ – Φτιάχνεται ένα αυτοκίνητο κάθε 76 δλ!

Περισσότερα από 700 ρομπότ, μπορούν να κατασκευάσουν 40 αυτοκίνητα την ώρα ή ένα, κάθε 76 δευτερόλεπτα!

  • -
  • -

Το SU7 είναι το πρώτο αυτοκίνητο που παρουσίασε ο τεχνολογικός γίγαντας Xiaomi από την Κίνα. Το εντυπωσιακό ηλεκτρικό σεντάν, από την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στις 28 Μαρτίου, δέχτηκε περισσότερες από 50.000 παραγγελίες σε 27 λεπτά, με το Xiaomi Super Factory στο Πεκίνο της Κίνας, να «παίρνει φωτιά».

40 αυτοκίνητα την ώρα ή 1 κάθε 76 δευτερόλεπτα

Ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της φίρμας, Lei Jun, αποκάλυψε ότι το Super Factory στο Πεκίνο είναι σε θέση να κατασκευάζει 40 αυτοκίνητα την ώρα ή ένα κάθε 76 δευτερόλεπτα.

Ο υψηλός αυτός ρυθμός παραγωγής οφείλεται στην πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία του εργοστασίου αλλά και στις έξυπνες «τεχνικές» που εφαρμόζει. Περισσότερα από 700 ρομπότ εκτελούν το σύνολο των εργασιών (από συναρμολόγηση, βαφή έως και την μεταφορά των οχημάτων), με αποτέλεσμα να χρειάζονται λιγότερα από 30 δευτερόλεπτα για να συναρμολογηθεί το μεγαλύτερο μέρος του αυτοκινήτου!

Για να έχετε μια καλύτερη εικόνα, οι αντίστοιχοι χρόνοι στους παραδοσιακούς κατασκευαστές είναι υπερδιπλάσιοι, με την Xiaomi να υποστηρίζει ότι η στρατηγική της στη γραμμή παραγωγής είναι τρεις φορές πιο αποτελεσματική από των ανταγωνιστών της.

Η παραγωγή πάει σφαίρα, τα προβλήματα όμως δε λείπουν

Το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi εκτός από εξαιρετικά δημοφιλές και ταχύτατο ως προς την παραγωγή του, αποδεικνύεται και αρκετά επιρρεπές στα τρακαρίσματα, με τα πρώτα ατυχήματα να έχουν ήδη σημειωθεί.

Αρκετά βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο με αυτοκίνητα δοκιμών φαίνεται να αντιμετωπίζουν ποικίλα προβλήματα στην αερανάρτηση, στην ακούσια επιτάχυνση του μοντέλου κ.α., με την Xiaomi να τρέχει να προλάβει ώστε να τα διορθώσει προτού τα αυτοκίνητα αρχίσουν να παραδίδονται στους κατόχους τους.

Δείτε ακόμα: Παρουσιάστηκε επίσημα το Xiaomi SU7

Θυμίζουμε πως η Xiaomi δέχθηκε μόλις σε ένα 24ωρο περισσότερες από 90.000 παραγγελίες του SU7 με την εταιρεία να στοχεύει -αρχικά- σε πωλήσεις 100.000 μονάδων ετησίως τον πρώτο χρόνο και 900.000 μονάδων τα επόμενα τρία χρόνια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...