Toyota Yaris Cross: Ποιος είναι ο χρόνος αναμονής στην Ελλάδα;

Το αποδοτικό υβριδικό σύστημα μαζί με τα SUV χαρακτηριστικά και τη «σφραγίδα» Toyota, καθιστούν το Yaris Cross ιδιαίτερα δημοφιλές. Πόσο θα το περιμένει ο αγοραστής, όμως;

  • -
  • -

Στις πωλήσεις των B-SUV, ένα από τα μοντέλα που πρωταγωνιστούν είναι το Toyota Yaris Cross. Μάλιστα, είναι τόσο δημοφιλές, που κατά την κρίση έλλειψης τσιπ που βίωσε η αυτοκινητοβιομηχανία, το εργοστάσιο έδινε αναμονή που ξεπέρναγε τον έναν χρόνο μέχρι να παραλάβει ο πελάτης! Σήμερα, η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η… κανονικότητα έχει σχεδόν επιστρέψει στις γραμμές παραγωγής και τα αυτοκίνητα παραδίδονται με μικρότερη αναμονή. Το παραπάνω, ισχύει και για το δημοφιλές Yaris Cross. Το ιαπωνικό B-SUV έχει χρόνο αναμονής στην Ελλάδα από 3 έως 6 μήνες για εκείνους που θα το παραγγείλουν σήμερα, ανάλογα με την έκδοση που επιθυμεί ο πελάτης και τον επιπλέον εξοπλισμό που έχει προσθέσει.

Το υβριδικό σύστημα του Toyota Yaris Cross

Ο κινητήρας που διατίθεται το Toyota Yaris Cross και συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, είναι ο υβριδικός με τον τρικύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα των 1.5 λίτρων. Συνδυαστικά η απόδοση αγγίζει τους 116 ίππους, ενώ ένα ακόμη ατού για το ιαπωνικό μοντέλο είναι ότι διατίθεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο e-CVT, στοιχείο που καθιστά την οδήγηση πολύ πιο άνετη, ειδικά στις καθημερινές μετακινήσεις εντός πόλης. Το υβριδικό σύστημα κίνησης εξασφαλίζει πάρα πολύ χαμηλή κατανάλωση, ακόμη και κάτω από 4 lt / 100 km σε αστικές συνθήκες, εκεί που δουλεύει κατά κύριο λόγο ο ηλεκτροκινητήρας και γίνεται διαρκώς ανάκτηση ενέργειας. Σε αυτό το σημείο, να πούμε ότι η μπαταρία του μικρού SUV δεν χρειάζεται φόρτιση από πρίζα!

Δείτε ακόμη: Όλα τα ετοιμοπαράδοτα Toyota στην Ελλάδα

Το Toyota Yaris Cross Hybrid δημιουργεί από μόνο του την απαιτούμενη ενέργεια, από το φρενάρισμα και την ελεύθερη κύλιση. Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι διατίθεται και τετρακίνητη έκδοση AWD! Σε αυτή την περίπτωση, ένας ακόμη μικρός ηλεκτροκινητήρας (περίπου 5 ίππων) τοποθετείται στον πίσω άξονα και αναλαμβάνει την κίνησή του, προσδίδοντας χαρακτηριστικά τετρακίνησης και βελτιώνοντας την ελκτική πρόσφυση, όπως και την ασφάλεια σε ολισθηρές συνθήκες. Η απόδοση παραμένει αμετάβλητη, στους 116 ίππους. Η αρχική τιμή του Toyota Yaris Cross Hybrid είναι 23.230 € στην έκδοση Active (υπάρχουν επίσης οι Active Plus, Style, Style Bi-Tone, Adventure και Premier) ενώ η τετρακίνητη από 28.970 € (έκδοση Style).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...