Ελλάδα: Πώς οι Δήμοι θα πάρουν 30 εκατ. ευρώ για φορτιστές

Ένα βήμα πιο κοντά είναι η εγκατάσταση σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τους δήμους, μετά τις σχετικές ενέργειες του Υπουργείου Μεταφορών.

  • -
  • -

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία τίθενται στη διάθεση των Δήμων τα Πρότυπα Τεύχη Διαγωνισμών Παραχώρησης για την Ανάπτυξη, Διαχείριση και Λειτουργία Δημοσίως Προσβάσιμων Σημείων Επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων που περιλαμβάνονται σε Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.).

Η συμμετοχή των Δήμων στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα και στην επίτευξη των εθνικών στόχων μείωσης των αέριων εκπομπών είναι καθοριστική.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a76c58701a27a28eb9749074aed98fac.jpg

Πώς εξασφαλίζουν χρηματοδότηση οι Δήμοι για να βάλουν φορτιστές ηλεκτρικών;

H δράση «Φορτίζω Παντού» επιδοτεί με 30 εκ. ευρώ την εγκατάσταση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης που περιλαμβάνονται στα Σ.Φ.Η.Ο. των Δήμων.

Δείτε ακόμα: Οι ταχύτεροι φορτιστές στην Ελλάδα! Πού βρίσκονται;

Οι Δήμοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα προδέσμευσης της επένδυσης στο πληροφοριακό σύστημα της δράσης (https://fortizopantou.gov.gr), εφόσον έχουν δημοσιοποιήσει τη σχετική διακήρυξη του διαγωνισμού παραχώρησης.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/fd9a2fd1171f0c223c682f6dab1f020a.jpg

Ένα ακόμα βήμα για την ανάπτυξη του δικτύου φορτιστών στην Ελλάδα

Σχεδόν όλοι οι Δήμοι στην Ελλάδα έχουν καταρτίσει το δικό τους Σ.Φ.Η.Ο. όμως δεν μπορούσαν μέχρι τώρα να το υλοποιήσουν. Η καθυστέρηση οφειλόταν στο γεγονός ότι το Υπουργείο Μεταφορών δεν είχε εκδώσει τα Τεύχη Διαγωνισμών. Αυτά τα έγγραφα καθορίζουν πώς θα γίνουν οι σχετικοί διαγωνισμοί από τους δήμους, ώστε να βρεθούν οι ανάδοχοι για την τοποθέτηση των φορτιστών.

Η δημοσίευση αυτών των εγγράφων από το Υπουργείο Μεταφορών, φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την δραματική αύξηση του αριθμού των φορτιστών που χρειάζεται η Ελλάδα, προκειμένου να τρέξει ακόμα πιο γρήγορα η ηλεκτροκίνηση.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...