Μάρκα αυτοκινήτων πάει για λουκέτο - Πελάτες ακυρώνουν 70 παραγγελίες την ημέρα!

Η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη για την ηλεκτρική φίρμα, που πλέον έχει «στεγνώσει» και από μετρητά.

  • -
  • -

Από το Νοέμβριο του 2019 έως και σήμερα, η Fisker, έχει δει περισσότερους από 40.000 ενδιαφερόμενους που είχαν προπαραγγείλει τα αυτοκίνητα της, να κάνουν… πίσω, ακυρώνοντας εν τέλει τις παραγγελίες τους.

Ακυρώσεις 70 αυτοκινήτων ημερησίως

Το θέμα δεν είναι μόνο οι ακυρώσεις στις παραγγελίες αλλά και τα τεράστια κεφάλαια που χάνονται καθώς ο πελάτης δεν ολοκληρώνει ποτέ την πώληση. Κάθε κράτηση που δεν προχωρά, σημαίνει ότι η Fisker, καλείται να επιστρέψει και 225 $ από τα 250 $ που είχε θέσει ως «καπάρο» για τον υποψήφιο αγοραστή.

Υπάρχει επίσης και τεράστιο πρόβλημα με τις ακυρωμένες παραγγελίες, οι οποίες προφανώς και διαφέρουν σε χρήμα από τις κρατήσεις. Για την ακρίβεια μόλις ένας πελάτης παραγγείλει ένα αυτοκίνητο, προχωρά και στην καταβολή μιας προκαταβολής της τάξεως των 5.000 $ η οποία και δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης.

Το θέμα είναι όμως ότι μεγάλο μέρος των υποψήφιων αγοραστών της Fisker προτίμησε να χάσει και αυτά τα 5.000 $, κάτι που αποδεικνύει εμπράκτως ότι η εταιρεία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πνέει τα λοίσθια.

Οι συνολικές παραδόσεις του Fisker Ocean μέχρι σήμερα είναι κοντά στις 6.000 μονάδες, ενώ δεν είναι λίγοι οι πελάτες που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για ποικίλα τεχνικά προβλήματα στο όχημα, συμπεριλαμβανομένης και της απώλειας ισχύος! Τα νέα για τη Fisker χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα, με την εταιρεία να προχωρά σε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια για τη σωτηρία της, μειώνοντας δραματικά τις τιμές του Ocean σε κάτω από 25.000 $ προκειμένου να διώξει το στοκ που έχει στις αποθήκες της.

Δείτε ακόμα: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχουν φωτοβολταϊκά στην οροφή

Επίσης, διέκοψε την παραγωγή της για έξι εβδομάδες και πήρε ένα τελευταίο δάνειο 150 εκατομμυρίων δολαρίων για να καλύψει τις μαύρες τρύπες καθώς είχε ξεμείνει από μετρητά. Οι ελπίδες της εναπόκεινται ουσιαστικά σε μια συμφωνία με κάποια άλλη αυτοκινητοβιομηχανία κάτι που φαντάζει πλέον εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...