Dacia Sandero: Με νέο κινητήρα που καίει 5 lt/100km

Τα Sandero Streetway και Stepway σύντομα θα είναι διαθέσιμα με ακόμη μία επιλογή κινητήρα που προσφέρει περισσότερη ισχύ και κατανάλωση 5 lt/100km.

  • -
  • -

Το Dacia Sandero είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο της μάρκας από πλευράς πωλήσεων και όπως φαίνεται θα συνεχίσει σε αυτή την τροχιά. Για να ενισχύσει όμως τη θέση του στην αγορά, η ρουμανική αυτοκινητοβιομηχανία είπε να το εφοδιάσει με ακόμη μία επιλογή κινητήρα, η οποία προσφέρει περισσότερη ισχύ και καταναλώνει 5,1 lt/100km.

1

Πρόκειται για το σύνολο 1.0 TCe των 110 ίππων που βρίσκουμε και στο Jogger, το οποίο έρχεται για εμπλουτίσει τη γκάμα του best-seller και να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις με εξίσου χαμηλή κατανάλωση. Συγκεκριμένα, όπως είδαμε και στο βρετανικό site της μάρκας, το Sandero Stepway Extreme μπορεί τώρα να αγοραστεί με τον κινητήρα TCe 110. Συνδυάζοντας επιδόσεις με απόδοση, ο 3κύλινδρος παράγει 110 ίππους και 200 Nm ροπή, ενώ παράλληλα καίει σε κύκλο WLTP 5,1 lt/100km και εκπέμπει 125 g/km CO2. Από πλευράς επιδόσεων το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 10 δευτερόλεπτα. Το σύνολο χρησιμοποιεί μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Αυτή η προσθήκη σημαίνει πως το Sandero Stepway Extreme πλέον διατίθεται με τέσσερα κινητήρια σύνολα, καθώς επίσης να θυμίσουμε πως υπάρχουν τα 1.0 TCe 90, 1.0 TCe 90 με αυτόματο κιβώτιο και 1.0 TCe 100 διπλού καυσίμου.

3

Και με νέο επίπεδο εξοπλισμού

Η επέκταση της γκάμας του Sandero όμως δεν σταματά εκεί, καθώς στα πακέτα εξοπλισμού προστίθεται και το Journey, το οποίο είναι ήδη γνωστό στους πελάτες του Duster. Η εν λόγω προσθήκη φέρνει πληθώρα νέων στοιχείων στο 5θυρο supermini, καθώς είναι βασισμένη στις εκδόσεις Essential και Expression. Το νέο κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού για το Sandero προσθέτει αυτόματο κλιματισμό, πίσω αισθητήρες στάθμευσης, κάμερα οπισθοπορίας, ηλεκτρικό χειρόφρενο, προειδοποίηση τυφλού σημείου και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MediaNav με οθόνη 8 ιντσών, ραδιόφωνο DAB, Bluetooth, θύρες USB-C μπροστά και πίσω, έξι ηχεία, καθώς και δυνατότητα σύνδεσης με Apple CarPlay και Android Auto.

Εξωτερικά, το Journey αναγνωρίζεται από την κεραία τύπου «shark fin», τις ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών και μαύρους καθρέφτες στις πόρτες. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα ψηλό κεντρικό υποβραχιόνιο με αποθηκευτικό χώρο και αφαιρούμενη υποστήριξη τηλεφώνου.

Δείτε ακόμη: 1.300 ευρώ φθηνότερο το Dacia Duster στην Ελλάδα - Δείτε τις νέες τιμές

Και το Streetway και το Stepway θυμίζουμε ότι συμβαδίζουν με τον Ευρωπαϊκό Παγκόσμιο Κανονισμό Ασφάλειας 2, με όλες τις εκδόσεις που παράγονται μετά τον Απρίλιο του 2024 να επωφελούνται από βελτιωμένα χαρακτηριστικά ADAS που πληρούν τα νέα πρότυπα ασφαλείας.

Οι παραγγελίες στην Μ. Βρετανία ανοίγουν στις 3 Απριλίου 2024 μέσω του Δικτύου Λιανικής της Dacia ή ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...