Έρχονται στην Ελλάδα 200 λεωφορεία φυσικού αερίου – Και δεν είναι κινέζικα

Σε αντίθεση με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία που προέρχονται από την Κίνα, τα καινούρια φυσικού αερίου είναι ευρωπαϊκής κατασκευής. Δείτε πότε θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους.

  • -
  • -

Η σύμβαση για την προμήθεια 200 λεωφορείων συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), μήκους 12 μέτρων, τα οποία θα δρομολογηθούν στην Αθήνα, υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον Commercial Operation – Director της εταιρείας «Industria Italiana Autobus», Salvatore Danilo Martelli.

bus cng

Η εταιρεία έχει έδρα την Ιταλία και ειδικότερα τη Μπολόνια και τα αστικά λεωφορεία είναι προδιαγραφών CNG EURO VI. Όπως είπε ο υπουργός, τα νέα λεωφορεία συμπιεσμένου φυσικού αερίου θα κυκλοφορήσουν έως το τέλος του 2025.

«Πραγματοποιείται ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων στην Αθήνα. Ένα αναγκαίο βήμα, απόρροια του γερασμένου στόλου που υπάρχει στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, υπογράφεται η σύμβαση προμήθειας 200 νέων λεωφορείων φυσικού αερίου, 12 μέτρων με την Industria Italiana Autobus. Τα λεωφορεία θα παραδοθούν έως το τέλος του 2025. Προσδοκούμε και θα εργαστούμε από κοινού αυτή η καταληκτική ημερομηνία να έρθει νωρίτερα. Έτσι, 440 νέα λεωφορεία θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας έως το τέλος του 2025. Λεωφορεία φυσικού αερίου, αλλά και ηλεκτρικά λεωφορεία.

Η προσπάθεια συνεχίζεται για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών», είπε ο κύριος Σταϊκούρας.

staikouras

Δείτε ακόμη: Έφτασε το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στην Αθήνα - Ξεκίνησαν οι δοκιμές

Από την πλευρά του, ο Salvatore Danilo Martelli, Commercial Operation – Director της Industia Italiana Autobus, δήλωσε: «Στην καριέρα μου ως μάνατζερ αυτές οι στιγμές είναι πολύ σημαντικές και αντιπροσωπεύουν τη σημαντική δουλειά για την εταιρεία μας, να διαχειριστούμε την παροχή έργου σε έναν τόσο σημαντικό πελάτη. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να δώσουμε τη μεγαλύτερη ικανοποίηση για τον πελάτη μας».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...