1.010 km στην έρημο, χωρίς φόρτιση - Ποια Mercedes-Benz τα κατάφερε;

Την απόλυτη απάντηση στις ανησυχίες για την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δίνει η Mercedes-Benz, με το VISION EQXX που έχει αυτονομία μέχρι και 1.319 km με μία φόρτιση.

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz απέδειξε και πάλι την ηλεκτρική της πρωτοπορία με το πρωτότυπο όχημα VISION EQXX, το οποίο κατάφερε να διανύσει την εντυπωσιακή απόσταση των 1.010 km στην έρημο της Αραβικής Χερσονήσου με μία μόνο φόρτιση. Το ταξίδι ξεκίνησε από το Κέντρο της εταιρείας στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και ολοκληρώθηκε στο ολοκαίνουργιο Κέντρο της μάρκας στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σε αυτή τη δοκιμασία το VISION EQXX διέσχισε ποικίλες διαδρομές, από καθαρά αστικά τμήματα με πυκνή κυκλοφορία στο Ριάντ και το Ντουμπάι, μέχρι μεγάλα κομμάτια αυτοκινητόδρομου μέσα από την έρημο. Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, το VISION EQXX κράτησε την κατανάλωση ρεύματος σε εντυπωσιακά χαμηλά επίπεδα, περιορίζοντάς τη μόλις στις 7,4 kWh/100 km. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 0.9 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα για ένα βενζινοκίνητο όχημα, επίδοση εξαιρετική ακόμα και για τα δεδομένα των πιο αποδοτικών συμβατικών αυτοκινήτων.

2-mercedes-vision-eqxx-erimos

Οι συνθήκες που επικρατούσαν στο ταξίδι του Mercedes-Benz VISION EQXX

Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της διαδρομής έφτασαν μέχρι τους 34 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο οι προηγμένες λειτουργίες διαχείρισης θερμότητας του VISION EQXX διατήρησαν δροσερό τόσο το σύστημα μετάδοσης κίνησης, όσο και την καμπίνα, με ελάχιστο αντίκτυπο στην κατανάλωση ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί πως μια περαιτέρω εξέλιξη αυτού του συστήματος θερμότητας θα ενσωματωθεί στο νέο concept CLA της Mercedes-Benz.

Δείτε ακόμα: Το φθηνότερο SUV της Mercedes-Benz στην Ελλάδα είναι ηλεκτρικό

Επιπλέον, η οροφή του VISION EQXX, εξοπλισμένη με 117 ηλιακά κύτταρα, συνέβαλε στην ενίσχυση της αυτονομίας του οχήματος κατά περίπου 24 km κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Οι μηχανικοί της Mercedes-Benz βρίσκονται ακόμα σε στάδιο έρευνας σχετικά με την ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας στα μοντέλα παραγωγής της εταιρείας.

3-mercedes-vision-eqxx-erimos

Ο ρόλος των φωτοβολταϊκών στην οροφή του Mercedes-Benz VISION EQXX

Για τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η συνεργασία του οδηγού με το έξυπνο σύστημα υποβοήθησης του οχήματος. Το σύστημα αυτό παρέχει στον οδηγό πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, όπως τη φορά και την ένταση του ήλιου και του ανέμου, βοηθώντας τον να επιλέξει το πιο αποδοτικό στιλ οδήγησης.

Το VISION EQXX αποτελεί έναν σημαντικό πρεσβευτή της ηλεκτροκίνησης της Mercedes-Benz, συνδυάζοντας την αποδοτικότητα με την πολυτέλεια. Έχοντας διανύσει ήδη πάνω από 23.000 χιλιόμετρα σε διάφορες συνθήκες, το πρωτότυπο αυτό αποδεικνύει την ετοιμότητα της εταιρείας για την ηλεκτρική εποχή, ακόμα και σε απαιτητικά περιβάλλοντα όπως οι έρημοι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...