Αυτό είναι το φθηνότερο SUV της Mercedes-Benz στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον πρόσφατο τιμοκατάλογο της γερμανικής μάρκας στη χώρα μας, πλέον το φθηνότερο SUV που διαθέτει είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz αποτελεί αδιαμφησβήτητο πρεσβευτή της premium κατηγορίας. Η ποιότητα και οι καινοτόμες τεχνολογίες που έχει παρουσιάσει στο πέρασμα των χρόνων, την έχουν βοηθήσει να δημιουργήσει αυτό το προφίλ. Σήμερα, η κατοχή ενός μοντέλου της γερμανικής μάρκας συνεπάγεται της ασφάλειας, της ποιότητας ταξιδιού και του κύρους.

Ποια είναι, όμως η πιο φτηνή πρόταση της δημοφιλούς αυτοκινητοβιομηχανίας στην SUV κατηγορία; Μπορεί να εκπλαγείτε αλλά πλέον αυτή η θέση ανήκει στο προσφάτως ανανεωμένο εισαγωγικό μοντέλο της ηλεκτρικής γκάμας.

1

Οι τιμές της νέας EQA στην ελληνική αγορά

Πρόκειται για την ανανεωμένη Mercedes-Benz EQA, η οποία ξεκινά από τα 51.950 ευρώ (τιμή τιμοκαταλόγου) και με τη βοήθεια της κρατικής επιδότησης πέφτει στις 43.950 ευρώ! Η αντίστοιχη θερμική εκδοχή της, η ανανεωμένη GLA ξεκινά από 47.500 € στην έκδοση 200. Επιστρέφοντας όμως στην EQA, η έκδοση στην οποία αναφερόμαστε είναι η βασική 250 με τον ηλεκτροκινητήρα των 190 ίππων στον εμπρός άξονα και τη μπαταρία των 66.5 kWh. Μάλιστα, το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί και το φθηνότερο μέλος της γκάμας με μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας, μιας και το αμέσως επόμενο είναι η A-Class στην plug-in hybrid έκδοση 250e με τιμή 52.550 €.

2

Θυμίζουμε πως η ανανεωμένη Mercedes-Benz EQA φέρει λίγες και διακριτικές αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση, ενώ είναι εξοπλισμένη με ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει στη φαρέτρα της η γερμανική μάρκα, προσφέροντας πλέον μία πλούσια λίστα βασικού εξοπλισμού. Σε αυτή βρίσκουμε στοιχεία όπως κεντρική οθόνη αφής σε διάσταση 10,25 ιντσών, που φιλοξενεί τη νεότερη γενιά του συστήματος πολυμέσων MBUX με τρεις διαφορετικές απεικονίσεις, 10 χρωματισμούς, ενώ είναι πιο εύχρηστη και λειτουργική.

Η χρήση Apple CarPlay και Android Auto μπορεί να γίνεται ασύρματα, ενώ αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα φωνητικών εντολών. Το ίδιο ισχύει και για συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως η διατήρηση λωρίδας και το αυτόματο παρκάρισμα, ενώ υπάρχει δυνατότητα για απομακρυσμένες ενημερώσεις.

3

Στην υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου βρίσκουμε την έκδοση 250+ των επίσης 190 ίππων με την μεγαλύτερη μπαταρία (70,5 kWh) η οποία προσφέρει αυτονομία έως 560 km, αλλά και τις τετρακίνητες εκδόσεις 300 και 350, με 228 και 292 ίππους, αντίστοιχα.

Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα τόσο για την ανανεωμένη EQA αλλά και το πιο πρακτικό αδερφάκι της, την EQB.

Ακολουθεί αναλυτικά ο τιμοκατάλογος:

  • EQA 250 - 50.200 €
  • EQA 250+ - 52.200 €
  • EQA 300 4MATIC - 53.650 €
  • EQA 350 4MATIC - 56.250 €
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...