Τι ξεχωριστό θα έχει η νέα Porsche 911 – Για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου

Η Porsche επιβεβαίωσε ότι η θρυλική 911 θα αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της υβριδικό σύστημα κίνησης, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι του 2024!

  • -
  • -

Η υβριδική Porsche 911 θα κυκλοφορήσει με κάθε επισημότητα το καλοκαίρι του 2024, προκειμένου να «συμπέσει» χρονικά και με την ανανεωμένη γενιά του μοντέλου. Αυτή θα είναι η πρώτη «εξηλεκτρισμένη» Porsche 911 στα 60 χρόνια ζωής του θρυλικού μοντέλου από το Zuffenhausen.

Το 2024 χρονιά ορόσημο για την Porsche

Το 2024 εξελίσσεται σε μια από τις πιο σημαντικές χρονιές στην ιστορία της Porsche. Η γερμανική φίρμα θα κυκλοφορήσει μέσα στο έτος τέσσερα brand new μοντέλα! Τη νέα Panamera, τη νέα Taycan, τη νέα Macan (αμιγώς ηλεκτρική) και πλέον και την υβριδική 911.

Η υβριδική Porsche 911 θα κυκλοφορήσει σε τετρακίνητη εκδοχή, με τον ηλεκτροκινητήρα να τοποθετείται στον μπροστινό άξονα, ενώ μια αναβαθμισμένη έκδοση του 6κύλινδρου κινητήρα θα κινεί τους πίσω τροχούς.

Αρχικά, η νέα Porsche 911, θα «υιοθετήσει» μια ήπια υβριδική τεχνολογία 48V (δια χειρός Valeo), πριν περάσει, σε ένα ισχυρότερο υβριδικό σύστημα, που δε θα συνδέεται όμως με την πρίζα! Το εν λόγω σύστημα θα είναι 400 V, θα χρησιμοποιεί τον βενζινοκινητήρα ως γεννήτρια, ενώ θα φορτίζει και με την ανάκτηση ενέργειας από το σύστημα πέδησης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, η ηλεκτρική ενέργεια θα αποθηκεύεται σε μια ειδικά σχεδιασμένη, ελαφριάς κατασκευής, μπαταρία ιόντων λιθίου μικρότερης όμως ενεργειακής χωρητικότητας από αυτές που χρησιμοποιούν η Ferrari αλλά και η Mercedes-AMG στα plug-in hybrid μοντέλα τους υψηλών επιδόσεων.    

Σε συνεργασία με τη Rimac

Το νέο υβριδικό σύστημα κίνησης της 911 έχει αναπτυχθεί από το αγωνιστικό τμήμα της Porsche σε συνεργασία με τη Rimac, με τον Κροάτη κατασκευαστή, να δίνει τα φώτα του ως expert στον τομέα της ηλεκτροκίνησης (η Porsche θυμίζουμε βέβαια πως κατέχει και το 45% της Rimac).

Πηγές αναφέρουν επίσης, ότι τα μοντέλα GTS θα υιοθετήσουν τον ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο κινητήρα των 4,0 λίτρων που χρησιμοποιεί η 718 Cayman GT4 αντί για την τούρμπο μονάδα των 3,0 λίτρων, ωστόσο, η Porsche δεν έχει επιβεβαιώσει το παραμικρό πάνω σε αυτό το κομμάτι.

Δείτε ακόμα: Η Porsche που πωλείται μισό εκατομμύριο στην Ελλάδα

Σε ότι αφορά τη δημιουργία μιας αμιγώς ηλεκτρικής 911, δεν υπάρχει το παραμικρό σενάριο -ευτυχώς- που να δίνει έστω μια μικρή πιθανότητα να συμβεί αυτό στο προσεχές μέλλον. Αντίθετα, η Porsche οραματίζεται τις μελλοντικές γενιές της 911 να διαθέτουν μεν υβριδική τεχνολογία αλλά να «γεμίζουν» και το ντεπόζιτο βενζίνης τους με e-fuels.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...