Δείτε το νέο τιμόνι που ετοιμάζει η Peugeot για το 2026

Η Peugeot θα εξελίξει τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης σε νέα πρότυπα, μέσω της τεχνολογίας Hypersquare που δοκιμάζει αυτήν τη στιγμή.

  • -
  • -

Το τιμόνι Hypersquare της Peugeot βρίσκεται σε ένα πολύ καλό στάδιο εξέλιξης και ανάπτυξης. Τουλάχιστον κρίνοντας από όλα όσα υποστηρίζουν οι άνθρωποι της γαλλικής φίρμας οι οποίοι έχουν θέσει ως στόχο, η εν λόγω τεχνολογία, να περάσει σε μοντέλα μαζικής παραγωγής της φίρμας, από το 2026!

Για πρώτη φορά στα μελλοντικά Peugeot 208 & 2008;

Το Hypersquare είναι ένα τιμόνι ορθογώνιου σχήματος που η Peugeot παρουσίασε για πρώτη φορά στο πρωτότυπο μοντέλο της «Inception», το 2023, και είναι ουσιαστικά η  εξέλιξη, το επόμενο στάδιο εάν προτιμάτε καλύτερα, του i-Cockpit που εμφανίστηκε στο προσκήνιο πριν από μια δεκαετία περίπου.

Θα εισέλθει στην παραγωγή παράλληλα με την τεχνολογία steer-by-wire και η χρονική στιγμή της εισαγωγής του, το 2026 δηλαδή, επιβεβαιώνεται και από την CEO της γαλλικής φίρμας, Linda Jackson.

Χωρίς να γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας αλλά κρίνοντας από τη χρονική παρουσίαση της εν λόγω τεχνολογίας, φαίνεται να συμπίπτει με την ημερομηνία αντικατάστασης των μοντέλων του segment Β της Peugeot, των best seller δηλαδή 208 και της crossover έκδοσης του, του 2008.

«Αυτή τη στιγμή, έχουμε εστιάσει στην ολοκλήρωση του Hypersquare» τόνισε η Linda Jackson για να συμπληρώσει «μεταφερόμαστε σε μια νέα εποχή όπου το όμορφο και στρογγυλό τιμόνι, μεταμορφώνεται σε μια τεχνολογική αρένα, η οποία βασίζεται περισσότερο σε μια ιδέα τύπου gaming. Όχι μόνο πιστεύουμε ότι είναι τεχνικά ανώτερο, αλλά συνδέεται επίσης με μια άλλη τεχνολογία (steer-by-wire), η οποία είναι εξίσου σημαντική καθώς ενισχύει μια θεμελιώδη αξία της Peugeot, την απόλαυση στην οδήγηση».

Η Jackson αποκάλυψε επίσης ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει ήδη εγκατασταθεί σε πειραματικά μοντέλα και έχει δοκιμαστεί από πελάτες σε όλη την Ευρώπη. Όσοι μάλιστα είχαν την ευκαιρία να πιάσουν στα χέρια τους το συγκεκριμένο τιμόνι ένιωσαν τα οφέλη αυτής της τεχνολογίας όχι μόνο σε επίπεδο αίσθησης αλλά και ευρυχωρίας, καθώς το σύστημα  Hypersquare απελευθερώνει πολύ χώρο στην καμπίνα.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το εσωτερικό του νέου Peugeot 5008 με οθόνη 21’’

Το Hypersquare θα συνδυαστεί και με μια πανοραμική κυρτή οθόνη καθώς και από μία ακόμη 21 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό για το σύστημα πολυμέσων, με τα προσαρμόσιμα κουμπιά συντόμευσης i-Toggle να συνεχίζουν να αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό και των μελλοντικών Peugeot.

Γενικότερα, η Linda Jackson τόνισε ότι η Peugeot θα συνεχίσει να εστιάζει τις προσπάθειες και τις επενδύσεις της στη βελτίωση των εσωτερικών χώρων των μοντέλων της, επειδή τα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει αποδεικνύουν ότι οι σύγχρονοι αγοραστές δίνουν μεγάλη βαρύτητα σε αυτούς τους τομείς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...