Tesla Model Y Van: Το ηλεκτρικό SUV έγινε επαγγελματικό!

Έχοντας πλέον δύο θέσεις για επιβάτες και έναν πολύ μεγάλο χώρο φόρτωσης πίσω, το Tesla Model Y μπαίνει στην κατηγορία των επαγγελματικών αυτοκινήτων.

  • -
  • -

Όποιος έχει τύχει να βρεθεί μέσα σε ένα Tesla Model Y, η ευρυχωρία του μοντέλου είναι σίγουρο ότι του προκάλεσε εντύπωση. Με ένα πολύ μεγάλο πορτμπαγκάζ, αλλά και ανεξάντλητο χώρο για τους πίσω επιβάτες, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για οικογενειακό αυτοκίνητο. Η μάρκα ωστόσο αποφάσισε να παρουσιάσει ακόμη μια έκδοση, με μεγαλύτερο χώρο φόρτωσης, ως επαγγελματικό. Χωρίς τα πίσω καθίσματα λοιπόν, δημιουργείται ένας μεγάλος ενιαίος χώρος που θυμίζει van! Η επαγγελματική παραλλαγή του Model Y παρουσιάστηκε στη Γαλλία, ενώ για την ώρα παραμένει άγνωστο αν θα είναι διαθέσιμο και σε άλλες χώρες.

Χώρος για τα πάντα και μεγάλη αυτονομία

Σύμφωνα με την Tesla, ο χώρος φόρτωσης στο Model Y Van αγγίζει τα 2.158 λίτρα ενώ η αυτονομία, ορίζεται στα 565 km βάσει WLTP. Οι πίσω πόρτες είναι λειτουργικές και προσφέρουν επιπλέον πρακτικότητα, καθώς δίνουν πρόσβαση στο ανώτερο σημείο του χώρου φόρτωσης και από τις δύο πλευρές του οχήματος. Βέβαια, για να είναι νόμιμο σε κάποιες αγορές, θα πρέπει τα πίσω παράθυρα να αντικατασταθούν με μεταλλικά πάνελ ή να είναι καλυμμένα με αυτοκόλλητη αδιαφανή μεμβράνη.

Δείτε ακόμη: Ανανεωμένο Tesla Model Y - Πότε έρχεται, τι νέο φέρνει

Με αρκετές φορολογικές ελαφρύνσεις

Το Tesla Model Y στην επαγγελματική version του, συνοδεύεται από όλες τις φορολογικές ελαφρύνσεις που προβλέπονται στην αγορά της Γαλλίας, κάτι που σημαίνει ότι αρκετές επιχειρήσεις θα μπορούν να εκμεταλλευτούν τη χρήση ενός κορυφαίου ηλεκτρικού μοντέλου με μεγάλη αυτονομία και ασφαλή οδική συμπεριφορά, ως εναλλακτική απέναντι στα κλασικά μικρά ηλεκτρικά van. Για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή που θα διατίθεται το μοντέλο, ούτε αν η Tesla θα το διαθέσει σε άλλη αγορά. Οπότε, μέχρι να υπάρξουν νεότερα, η μοναδική χώρα που θα έχει πρόσβαση στο Model Y Van, είναι η Γαλλία!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...