Xiaomi SU7: Παρκάρει μόνο του στην πιο δύσκολη θέση! Δες πώς το κάνει [video]

Tο πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi ενσωματώνει κορυφαίες τεχνολογίες. Όποιος το αποκτήσει δεν χρειάζεται να ανησυχεί πως θα παρκάρει, αφού όλα γίνονται αυτόματα.

  • -
  • -

Ο τεχνολογικός κολοσσός Xiaomi παρουσίασε το SU7, το πρώτο αυτοκίνητο της ιστορίας του. Το ηλεκτρικό sedan αναμένεται να μπει στην παραγωγή μέσα στο 2024, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες κορυφαία επίπεδα άνεσης και ασφάλειας.

xiaomi su7

Η Xiaomi έχει προικίσει το αυτοκίνητο με κάθε λογής τεχνολογία, με το προηγμένο λειτουργικό σύστημα HyperOS, το οποίο βασίζεται στον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 8295, να κάνει τη διαφορά. Ένα ακόμη σύστημα, που αναμένεται να ενθουσιάσει τους ιδιοκτήτες, είναι αυτό της αυτόματης στάθμευσης. Χάρη στα προηγμένα lidar, ραντάρ και κάμερες, το SU7 έχει τη δυνατότητα να σταθμεύσει εντελώς μόνο του ακόμη και σε γκαράζ πολλαπλών επιπέδων στάθμευσης.

Με ένα κουμπί κάνει τα πάντα μόνο του

Όπως βλέπουμε στο video που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, το όχημα ελέγχεται χωρίς να βρίσκεται κανείς πίσω από το τιμόνι. Ο οδηγός πριν την είσοδο του γκαράζ πατά ένα κουμπί στην οθόνη του infotainment και βγαίνει. Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο εισέρχεται στον χώρο και ανεβαίνει αυτόνομα τα διάφορα επίπεδα. Σε κάποιο σημείο «μπλοκάρει» με ένα Audi, αλλά κάνει μια μανούβρα και συνεχίζει την πορεία του. Αφού βρει την κατάλληλη θέση, παρκάρει και κλειδώνει.

xiaomi su7

Δείτε ακόμη: Xiaomi SU7: Παρουσιάστηκε επίσημα το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας

Βέβαια, δεν είναι σαφές εάν το γκαράζ στάθμευσης που χρησιμοποιήθηκε στην επίδειξη ήταν ειδικά εξοπλισμένο για να επιτρέπει στα οχήματα να σταθμεύουν μόνα τους με αυτόν τον τρόπο ή εάν το λογισμικό του SU7 ήταν προ-χαρτογραφημένο πριν από τη δοκιμή. Στην περίπτωση που δεν ίσχυε τίποτα από τα παραπάνω και το όχημα το έκανε βασιζόμενο αποκλειστικά στους αισθητήρες του, τότε αυτό είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.

πηγή: carscoops.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...