Νέο Audi Q7: Στην Ελλάδα το πληθωρικό SUV – Τιμή

Το υπερπολυτελές, μεγάλο SUV της Audi ανανεώθηκε σχεδιαστικά αλλά και τεχνολογικά και πλέον διατίθεται και στην ελληνική αγορά.

  • -
  • -

Η Audi μόλις ανακοίνωσε τον νέο της τιμοκατάλογο για την ελληνική αγορά και μέσα σε αυτόν βρίσκουμε πλέον και το ανανεωμένο Q7. Το μεγαλύτερο SUV της γκάμας των Γερμανών διατίθεται τώρα και στη χώρα μας σε δύο εκδόσεις: μία πετρελαιοκίνητη mild-hybrid και μία plug-in hybrid με κινητήρα βενζίνης. Αυτό το καταλαβαίνουμε, διότι στην επίσημη ιστοσελίδα υπάρχουν και τα δύο μοντέλα, μόνο που στον τελευταίο τιμοκατάλογο, βρίσκουμε μόνο την έκδοση με το diesel μοτέρ, που σημαίνει πως η plug-in hybrid 55 TFSI e θα ακολουθήσει λίγο αργότερα.

1

Από 99.980 € στην έκδοση πετρελαίου

Το νέο Audi Q7 αυτήν τη στιγμή διατίθεται με τιμή οριακά κάτω από τις 100.000 ευρώ (99.980 ) για την έκδοση S line 50 TDI Hybrid quattro tiptronic, με το κινητήριο σύνολο πετρελαίου το οποίο αξιοποιεί και τεχνολογία mild-hybrid 48V. Κάτω από το καπό κρύβεται ένας 3λιτρος diesel 286 ίππων και 600 Nm συνδυασμένος με 8άρι tiptronic σασμάν και τετρακίνηση φυσικά. Το Q7 μπορεί επίσης εφοδιαστεί και με σύστημα τετραδιεύθυνσης το οποίο σε χαμηλές ταχύτητες δύναται να στρίψει τους πίσω τροχούς κατά 5 μοίρες μειώνοντας έτσι τον κύκλο στροφής του οχήματος κατά 1 m.

2

Σε ότι αφορά τις αλλαγές που φέρει το νέο μοντέλο, η Audi εδώ και καιρό ακολουθεί μια νέα πιο μίνιμαλ και «καθαρή» εικόνα στα μοντέλα της, με το Q7 να μην αποτελεί εξαίρεση. Η επανασχεδιασμένη μάσκα Single frame και οι πιο σπορ εισαγωγές αέρα πλαισιώνονται από προβολείς HD Matrix LED με laser sport ψηφιακά φώτα ημέρας, τα οποία ενεργοποιούνται αυτόματα με ταχύτητες άνω των 70 km/h. Σε ότι αφορά τα πίσω φώτα, είναι και αυτά ψηφιακά OLED, τοποθετούνται για πρώτη φορά στο Q7, φέρουν 4 επιλέξιμες φωτεινές υπογραφές και «πατούν» πάνω στη νέα λωρίδα χρωμίου που βρίσκεται στη βάση τους.

3

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το νέο Audi Q2 – Η πρώτη τιμή

Στο εσωτερικό, η διάταξη του ταμπλό παραμένει αμετάβλητη, αλλά η οθόνη αφής φιλοξενεί στα ενδότερα της την πιο πρόσφατη έκδοση του infotainment της μάρκας, η οποία είναι συμβατή πλέον με εφαρμογές όπως το Spotify ή το Amazon Music. Το virtual cockpit μπορεί πλέον να εμφανίζει κι άλλους χρήστες του δρόμου, όπως φορτηγά, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, βοηθώντας έτσι περαιτέρω τα συστήματα ασφαλείας ADAS να κάνουν πιο σωστά τη δουλειά τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...