Σε εφαρμογή το μέτρο της απόσυρσης

Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα έχει υπογραφεί η Κοινή υπουργική απόφαση

  • -
  • -

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, δήλωσε ότι έχει ήδη προχωρήσει η κοινή υπουργική απόφαση για την απόσυρση των παλιών αυτοκινήτων και πώς αυτή την εβδομάδα θα υπογραφεί.

Αφού υπογραφεί,  η υπουργική απόφαση θα δημοσιευτεί μετά από δέκα ημέρες όπως προβλέπει ο νόμος και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του πολυαναμενόμενου μέτρου.

Επιπλέον ο κ. Κουσελάς δήλωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πάνε στις πιστοποιημένες εταιρίες αποσύρσεων, στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, στις ΔΟΥ και μετά στο Τελωνείο. "Είναι δύο τρεις ενέργειες που πρέπει να κάνει κάποιος για να πάρει το πιστοποιητικό με βάση, το οποίο θα του μειώνεται κατά πολύ το τέλος της ταξινόμησης ή θα αφαιρείται τελείως, ανάλογα με αυτά που προβλέπει ο νόμος", επεσήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Το μέτρο της απόσυρσης αφορά μοντέλα πριν από το 1999, ενώ προϋπόθεση είναι η αγορά καινούργιου αυτοκινήτου μέχρι 2.000 κυβικά. Η ρύθμιση αυτή ισχύει μόνο στην περίπτωση που για το αποσυρόμενο αυτοκίνητο παλαιάς τεχνολογίας έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα μέχρι 31.12.1998. Επίσης θα πρέπει να καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή, καθώς και τυχόν οφειλομένων προηγουμένων ετών.

 

To μέγιστο κέρδος για την αγορά νέου Ι.Χ ανά κατηγορία κυβισμού:

  • Έως 900 cc μείωση φόρoυ έως 300 €
  • Από 901 έως 1400 cc μείωση φόρου έως 960 €
  • Από 1401 έως 1600 cc μείωση φόρου έως 1430 €
  • Από 1601 έως 1800 cc μείωση φόρου έως 2100 €
  • Από 1801 έως 2000 cc μείωση φόρου έως 2800 €

 

 

Αναλυτικά στοιχεία για το μέτρο της απόσυρσης μπορείτε να βρείτε εδώ


Όλες τις πληροφορίες, τιμές και προσφορές σχετικά με το μέτρο της απόσυρσης μπορείτε να βρείτε εδώ

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...