Προσοχή στα iPhone – Έτσι τα κλέβουν με μηχανάκια [video]

Αφού τσεκάρουν ποιος έχει iPhone, οι θρασύτατοι κλέφτες πλησιάζουν από πίσω τον πεζό με το μηχανάκι, αρπάζουν το τηλέφωνο και εξαφανίζονται.

  • -
  • -

Το φαινόμενο κλοπής κινητών τηλεφώνων εν κινήσει είναι παγκόσμιο. Συμβαίνει από την Ελλάδα, έως την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στο Λονδίνο όμως, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με τα περιστατικά να αυξάνονται συνεχώς. Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε πως μόνο πέρυσι καταγράφηκαν 8.611 περιπτώσεις κλοπών που σημειώθηκαν με μηχανάκια στη βρετανική πρωτεύουσα. 

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ακόμη και πεζός να είσαι πάνω στο πεζοδρόμιο, σε κεντρικό δρόμο του Λονδίνου, αν κρατάς στο χέρι ακριβό τηλέφωνο, τότε είσαι εν δυνάμει θύμα των θρασύτατων ληστών με τα μηχανάκια. Φορώντας κράνη για να μην αναγνωρίζονται τα πρόσωπά τους και έχοντας συνήθως πλαστές πινακίδες στο σκούτερ, οι δράστες τσεκάρουν ποιος κρατά στο χέρι smartphone, συνήθως νέας γενιάς iPhone, τον πλησιάζουν από πίσω και του αρπάζουν το τηλέφωνο.

klopi

Κάμερα στο Tower Bridge του Λονδίνου, κατέγραψε ακριβώς αυτήν τη σκηνή, με θύμα έναν άνδρα που χάζευε στο τηλέφωνο. Ο δράστης ανέβηκε με το μηχανάκι στο πεζοδρόμιο, πήγε από πίσω και του άρπαξε από τα χέρια το καινούριο iPhone αξίας 1.000 λιρών.

Προσοχή ακόμη και στα πεζοδρόμια

Η αστυνομία ζητά από κατοίκους και τουρίστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται. Το θύμα, ονόματι Peter, είπε: «Κατάλαβα πόσο θρασύτατοι είναι οι κλέφτες με τα μηχανάκια. Πίστευα πως είμαι πολύ προσεκτικός και δεν πρόκειται να μου συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά έγινε. Περπατούσα και άνοιξα το τηλέφωνο για να ελέγξω τον χάρτη. Ξαφνικά ένιωσα ένα χτύπημα στον ώμο και σε κλάσματα του δευτερολέπτου ο τύπος μου το άρπαξε. Άρχισα να τρέχω πίσω του, αλλά βγήκε στον κεντρικό δρόμο και δεν ήθελα να βάλω τον εαυτό μου σε κίνδυνο να με χτυπήσει αυτοκίνητο. Η συσκευή ήταν ξεκλείδωτη και φοβάμαι ότι οι δράστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία και τραπεζικούς λογαριασμούς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 28χρονος.

Δείτε ακόμη: Video: Ρομά γδύνει Smart σε 3 δευτερόλεπτα και εξαφανίζεται!

Οι Αρχές έκαναν έρευνα για την κλοπή, αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ούτε τον δράστη, ούτε τη συσκευή.

Πηγή: dailymail.co.uk

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...