Τέλος εποχής για τις 2 αμαξάρες της Alfa Romeo – Σταματά η παραγωγή τους

Τα δύο κορυφαία μοντέλα από την γκάμα της ιταλικής μάρκας ετοιμάζονται να περάσουν στις σελίδες της ιστορίας πριν αναλάβει ο εξηλεκτρισμός.

  • -
  • -

Τα νέα είναι δυσάρεστα όπως φαίνεται για τους φανατικούς Alfisti. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη τοποθέτηση του διευθυντή της Alfa Romeo στη Βόρεια Αμερική, Larry Dominique, οι πολυαγαπημένες Giulia Quadrifoglio και Stelvio Quadrifoglio ετοιμάζονται για τους τίτλους τέλους. Οι V6 υπερκατασκευές από την Ιταλία σύντομα δεν θα είναι διαθέσιμες για αγορά -τουλάχιστον στην τοπική αγορά, αλλά αυτό είναι πιθανό να ισχύσει και για τον υπόλοιπο κόσμο- μιας και οι τελευταίες παραγγελίες θα γίνουν έως τα τέλη Απριλίου, ενώ η παραγωγή θα σταματήσει τον Ιούνιο.

1

Η ανακοίνωση από τον Larry Dominique έγινε μέσω Linkedin, ενώ δεν άργησε να επιβεβαιωθεί και από το τοπικό τμήμα του Ομίλου Stellantis με σχετικό δημοσίευμα στο X.

 

Όπως μπορούμε να διαβάσουμε και στη σχετική δημοσίευση, οι Quadrifoglio μπορεί να σταματούν την παραγωγή τους, αλλά υπάρχει ξεκάθαρη ένδειξη πως αυτό δεν είναι το τέλος για το σήμα του τετράφυλλου τριφυλλιού, αλλά για την αποκλειστικά θερμική του ιστορία. Κάτι εξηλεκτρισμένο βρίσκεται ήδη στα σκαριά και πιθανότατα θα χρησιμοποιεί υβριδική τεχνολογία με στόχο τις επιδόσεις και όχι αναγκαστικά την οικονομία. Όπως έχουμε δει άλλωστε να γίνεται και με άλλα μοντέλα της αγοράς όπως η πιο πρόσφατη Mercedes-AMG C63 S, η οποία άφησε πίσω τον twin-turbo V8 και πέρασε σε ένα υβριδικό σύνολο το οποίο εκμεταλλεύεται τον πανίσχυρο 2λιτρο 4κύλινδρο που βρίσκουμε στην κορυφαία A45 S.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid

Με τις προδιαγραφές Euro 7 να δίνουν ένα ελαφρώς μεγαλύτερο περιθώριο στις αυτοκινητοβιομηχανίες όσον αφορά τα θερμικά μοντέλα, ίσως αυτό να μην είναι το τέλος του V6 των 2,9 λίτρων και να υπάρχει πιθανότητα να τον δούμε συνδυασμένο με μπαταρία και ηλεκτρικό μοτέρ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...