Ντου της Τροχαίας στην Αθήνα – Σάρωσε διπλώματα και άδειες οδηγών [video]

Τις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου, η Τροχαία Αττικής έκανε χιλιάδες ελέγχους σε οδηγούς. Δείτε ποιες είναι οι 5 σοβαρές παραβάσεις.

  • -
  • -

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση των παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και διαταράσσουν την ασφαλή κυκλοφορία και τις συγκοινωνίες, υλοποιήθηκαν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, εντατικοί στοχευμένοι έλεγχοι από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και των κατά τόπο αρμοδιότητας Τμημάτων Τροχαίας στο οδικό δίκτυο της Αττικής.

troxaia

Οι  εξορμήσεις επικεντρώθηκαν σε οδικούς άξονες, όπου έχει παρατηρηθεί συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μεγάλη κίνηση οχημάτων. Επιπλέον, αναπτύχθηκαν δράσεις με εστίαση στον έλεγχο οδηγών ταξί και στην περιστολή της δραστηριότητας ατόμων που καταλαμβάνουν αυθαίρετα τμήματα οδών και πεζοδρομίων.

Τα ειδικά συνεργεία ελέγχων βεβαίωσαν συνολικά 17.792 παραβάσεις, εστιάζοντας στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων. Οι 5 πιο σοβαρές από αυτές, που επιβάλλουν υψηλό πρόστιμο και αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας ήταν:  

  • 1.559 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους
  • 1.350 παραβάσεις για υπέρβαση ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας
  • 570 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 503 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος
  • 395 παραβάσεις για αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου,

Δείτε ακόμη: Ποτέ μην κάνεις αυτό το λάθος στο αυτοκίνητο - Θα το πληρώσεις ακριβά
Επιπλέον, συνελήφθησαν 3 οδηγοί, οι οποίοι κατελήφθησαν να πραγματοποιούν αυτοσχέδιους αγώνες από κλιμάκιο αστυνομικών που συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό και κατασχέθηκαν τα οχήματα τους.

Η Αστυνομία έκανε γνωστό ότι οι επιχειρησιακές δράσεις για την οδική ασφάλεια στο σύνολο του οδικού δικτύου της Αττικής θα εντατικοποιηθούν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...