Έσπασε τα χρονόμετρα η νέα Taycan - Το ταχύτερο ηλεκτρικό που έχει κατασκευάσει η Porsche! [video]

Η έκδοση προ-παραγωγής της νέας Porsche Taycan αποδείχθηκε σχεδόν μισό λεπτό ταχύτερη από την υπάρχουσα έκδοση στην πίστα του Nurburgring!

  • -
  • -

Η Porsche μπορεί να μην έχει ανακοινώσει ακόμα πότε θα αποκαλύψει τη νεότερη γενιά της Taycan, αλλά αυτό δεν την απέτρεψε από το να δοκιμάζει τις δυνατότητες του νέου μοντέλου στην πίστα του Nurburgring. Η έκδοση προ-παραγωγής του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της γερμανική φίρμας, τέθηκε αντιμέτωπο με το χρονόμετρο στην «Πράσινη Κόλαση» και με χρόνο 7:07.55 χρίστηκε το ταχύτερο ηλεκτρικό που έχει βγει ποτέ από τη γραμμή παραγωγής του Zuffenhausen. Ο Lars Kern, ο οδηγός που έχει αναλαμβάνει τις δοκιμές εξέλιξης των μοντέλων της γερμανικής μάρκας, αποδείχθηκε 26 ολόκληρα δευτερόλεπτα ταχύτερος συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο, το οποίο είχε σημειώσει με μία Taycan Turbo S!

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε την Porsche Taycan Turbo! [video]

Ο Kevin Giek, υπεύθυνος σχεδίασης και κατασκευής της νέας Taycan, δήλωσε χαρακτηριστικά: «26 δευτερόλεπτα είναι ένας… αιώνας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό! Ο χρόνος είναι εξαιρετικός και ουσιαστικά πλησιάζει σε αυτούς που σημειώνουν τα hypercar. Ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η συνέπεια του αυτοκινήτου, αφού ο Lans κατάφερε να σημειώσει αρκετές φορές παρόμοιο και πολύ κοντινό χρόνο.» Σημειώστε, πως επειδή το αυτοκίνητο ήταν προ-παραγωγής, ήταν εφοδιασμένο με κλωβό ασφαλείας και μπάκετ καθίσματα. H Porsche δεν έδωσε στη δημοσιότητα το onboard βίντεο του γύρου-ρεκόρ, αλλά φρόντισε να μας προϊδεάσει με ένα teaser. Αυτό αναμένεται να δημοσιευθεί στα μέσα Μαρτίου, κάτι που σημαίνει ότι στο ίδιο διάστημα θα αποκαλυφθεί και η νεότερη γενιά της Taycan.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...