Πως η Tesla έβγαλε 1,8 δις δολάρια χωρίς να πουλήσει ούτε ένα αυτοκίνητο

Γίνεται μια αυτοκινητοβιομηχανία χωρίς να πουλήσει ούτε ένα αυτοκίνητο να βάλει στα ταμεία της 1,8 δις δολάρια; Γίνεται, εάν αυτή η εταιρεία ονομάζεται Tesla…

  • -
  • -

Η Tesla έχει κερδίσει 9 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2009, δίχως αυτά τα χρήματα να αφορούν πωλήσεις αυτοκινήτων της. Η εταιρεία του Elon Musk πουλά ουσιαστικά σε τρίτες αυτοκινητοβιομηχανίες «πιστώσεις ρύπων»!

Όσοι λοιπόν κατασκευαστές χρειάζονται βοήθεια προκειμένου να εναρμονιστούν με τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία όρια εκπομπών ρύπων των στόλων τους μπορούν να αγοράσουν από την Tesla.

Το 2023 έβγαλε 1,79 δις!

Πέρσι, η Tesla μάζεψε από τους ανταγωνιστές της, που δεν κατάφεραν να «πιάσουν» τα όρια των ρύπων, ούτε λίγο ούτε πολύ, 1,79 δις δολάρια. Η συγκεκριμένη «μπίζνα» έχει αποδειχθεί άκρως κερδοφόρα για την αμερικανική φίρμα, η οποία ως κατασκευαστής αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων εκμεταλλεύεται προς όφελος της την αδυναμία που εμφανίζουν -πολλοί- ανταγωνιστές της ώστε να εναρμονιστούν με τις αυστηρές διατάξεις περί εκπομπών ρύπων που έχουν θεσπίσει Ευρώπη, Κίνα και Αμερική.  

Το Bloomberg, υπολόγισε ότι η Tesla έχει κερδίσει σχεδόν 9 δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση «πιστώσεων ρύπων» από το 2009, δίχως ωστόσο να αποκαλύπτει ποιες εταιρείες αγόρασαν αυτές τις «πιστώσεις». Στο παρελθόν βέβαια, έχουν «ακουστεί» η Honda αλλά και ο όμιλος Stellantis.

Η Tesla βέβαια δε θα συνεχίσει επί μακρόν να βγάζει «αέρα» λεφτά από άλλους κατασκευαστές. Όσο οι εταιρείες αυξάνουν την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, τόσο θα χρειάζονται και λιγότερο την Tesla ούτως ώστε να καλύψουν τα κενά που εμφανίζουν στις πιστώσεις ρύπων του στόλου τους. Κάτι που γνωρίζει καλά και ο CFO της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Zachary Kirkhorn, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τα μελλοντικά κέρδη της Tesla.

Δείτε ακόμα: Ο Elon Musk δηλώνει δημοσίως ότι ο Κινέζοι θα συντρίψουν τους πάντες

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτά τα κέρδη που έχουμε τα τελευταία χρόνια από τις πιστώσεις ρύπων δε θα διαρκέσουν για πάντα» είπε ο Kirkhorn στους επενδυτές της εταιρείας, σύμφωνα με το Bloomberg για να προσθέσει «Θα συνεχιστούν για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα αλλά σύντομα θα μειωθούν δραματικά».

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...