Range Rover: Το SUV της Βασίλισσας Ελισάβετ πωλείται στη διπλάσια τιμή απο το καινούργιο

Το Range Rover της Βασίλισσας Ελισάβετ II βγαίνει στο σφυρί και απευθύνεται σε όλους εκείνους που θέλουν να αισθανθούν… γαλαζοαίματοι.

  • -
  • -

Με την πρώτη ματιά, αυτό το Range Rover, μοιάζει σαν ένα οποιοδήποτε άλλο τέταρτης γενιάς. Αλλά δεν είναι, καθώς οι μικρές λεπτομέρειες που κρύβει, είναι και αυτές που κάνουν τη διαφορά.

Αγοράστηκε καινούργιο και χρησιμοποιήθηκε από τον Βασιλικό Οίκο, με την Βασίλισσα Ελισάβετ Β' και τον Πρίγκιπα Φίλιππο, να το χρησιμοποιούν κατά κόρον για τις μετακινήσεις του.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο Range Rover φιλοξένησε ουκ ολίγες φορές στο εσωτερικό του ή αν προτιμάτε καλύτερα ήταν το αυτοκίνητο που μετέφερε προσωπικότητες και αρχηγούς κρατών, όπως τον Μπάρακ και τη Μισέλ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στην Αγγλία το 2016.

Διπλάσια αξία

Το Range Rover της Βασιλικής Οικογένειας, αγοράστηκε καινούργιο το 2016. Πρόκειται για ένα SDV8 Autobiography LWB (με μακρύ μεταξόνιο), χρώματος μπλε, με μπεζ δερμάτινο σαλόνι και φυσικά, όλα τα έξτρα που υπήρχαν ως επιλογή από τη λίστα εξοπλισμού του μοντέλου!

Για την κίνηση του, φρόντιζε ένας 4,4 lt πετρελαιοκινητήρας ισχύος 335 ίππων με 700 Nm ροπής, ενώ η δύναμη περνούσε και στους 4 τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου σασμάν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνοδεύουν την «αγγελία», από το αυτοκίνητο έχει αφαιρεθεί μονάχα η σειρήνα της αστυνομίας!

Μια άλλη σημαντική πτυχή είναι πως τα χιλιόμετρα τα οποία αναγράφει στο οδόμετρο του είναι λιγότερα από 30.000 (29.000 km για την ακρίβεια). Η εταιρεία PistonHeads που έχει αναλάβει την πώληση του, ζητά περισσότερα από 280.000 ευρώ, επομένως όσοι πιστοί προσέλθουν θα πρέπει προφανώς, να έχουν γεμάτο πορτοφόλι.

Δείτε ακόμα: Τα 3 SUV των 100.000 ευρώ που αγόρασαν οι Έλληνες το 2023

Για να έχετε μια καλύτερη εικόνα, αυτήν τη στιγμή η τελευταία γενιά του Range Rover εκκινεί λίγο πάνω από τα 150.000 €! Δε συζητάμε καν, πόσο μπορεί να βρει κανείς στην αγορά των μεταχειρισμένων ένα Range Rover 4ης γενιάς όπως αυτό της Βασίλισσας Ελισάβετ II.

Με πιο απλά λόγια, η τιμή του είναι σχεδόν διπλάσια από του καινούργιου και τετραπλάσια ενός αντίστοιχου μεταχειρισμένου. Βέβαια όποιος το αγοράσει δεν θα το αποκτήσει γιατί είναι… ευκαιρία αλλά για την ιστορική σημασία που το συνοδεύει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...