Illyrian TSX: Το αλβανικό supercar των 840 ίππων παρουσιάστηκε επίσημα - Πρόλαβε το Chaos

Το πρώτο supercar με βαλκανική καταγωγή και θερμικό μοτέρ είναι γεγονός και τελικά… δεν είναι ελληνικό.

  • -
  • -

Το περιμέναμε καιρό και να λοιπόν που ήρθε. Το πρώτο supercar με χώρα προέλευσης ένα κράτος των Βαλκανίων και θερμικό μοτέρ (γιατί στην κατηγορία των ηλεκτρικών υπάρχει και η Rimac) έγινε πραγματικότητα και προέρχεται από την Αλβανία. Πρόκειται για το Illyrian TSX και παρουσιάστηκε σε παρουσίαση της TREDITECH που βρίσκεται στο Τορίνο της Ιταλίας. Αποτελεί δημιούργημα του Qendrim Thaçi και κάτω από το καπό κρύβει έναν πληθωρικό LT2 V8 6,2 λίτρων με απόδοση 840 ίππους.

Πρόκειται για δημιούργημα της Arrera Automobili, της εταιρείας που πριν από περίπου 2 χρόνια μας είχε δώσει ελπίδες για το πρώτο βαλκανικό hypercar. Τελικά το πραγματικό δείγμα κατέληξε να είναι supercar, αλλά και πάλι τα νούμερα είναι εντυπωσιακά. Η μέγιστη ταχύτητα υπολογίζεται πως θα φτάνει τα 375 km/h, ενώ η τιμή του θα κυμαίνεται από 1,2 έως και 1,7 εκατ. ευρώ. Στόχος του σχεδιαστή και δημιουργού της εταιρείας, είναι να σταθεί απέναντι σε 12κύλινδρες κατασκευές όπως η Ferrari 812 Superfast και η Lamborghini Aventador.

Illyrian-TSX-2

Δεν είναι τυχαία η επιλογή των ανταγωνιστών, καθώς ο Qendrim Thaçi ζει και εργάζεται στην Ιταλία, εκεί όπου μετανάστευσε σε μικρή ηλικία μαζί με την οικογένεια του. Εκεί σπούδασε και αποφοίτησε από σχολή βιομηχανικού σχεδίου, ενώ νωρίτερα είχε αποφοιτήσει από σχολή οδοντιατρικής. Αυτήν τη στιγμή εργάζεται για την εταιρία TREDITECH, γνωστή για την παραγωγή γρήγορων κατασκευών, ενώ έχει εμπλακεί σε πολύ μεγάλα project με οχήματα που ακούν σε ονόματα όπως Ferrari και Lamborghini.

Δείτε ακόμη: Βόμβα Σπύρου Πανόπουλου: «Η Porsche αντέγραψε το Chaos»

Να θυμίσουμε πως, εδώ και αρκετό καιρό περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση και κυκλοφορία του ελληνικού ultracar, του ακριβοθώρητου Chaos, από την Spyros Panopoulos Automotive, αλλά όπως φαίνεται η γειτονική χώρα μας πρόλαβε. Συγκεκριμένα να αναφέρουμε πως πρόσφατα είχαμε και μία επίσημη τοποθέτηση του κ. Πανόπουλου σχετικά με την εξέλιξη του project μέσω LinkedIn, όπου ανέφερε πως το Chaos βρίσκεται λίγο πριν τις δοκιμές σε πίστα και δρόμο. Όπως και να ‘χει πλέον η πρωτιά στα Βαλκάνια για μία υπερκατασκευή με θερμική καρδιά χάθηκε. Τώρα μένει μόνο να δούμε αν αυτό είναι για κάποιο χρονικό διάστημα ή γενικά…

Δείτε τη σχετική δημοσίευση του κ. Πανόπουλου παρακάτω:

Panopoulos-Linkedin

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...