Arrera SD+: Το αλβανικό hypercar των 1.800 PS

Ένα όραμα για το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο έρχεται από τη γειτονική μας χώρα, με 1.800 άλογα, τελική που θα ξεπερνά τα 500 km/h και φουτουριστική εμφάνιση.

  • -
  • -

Κάθε φιλόδοξος δημιουργός μοναδικών αυτοκινήτων θέλει να παρουσιάσει το ταχύτερο μοντέλο σε όλο τον πλανήτη. Οι περισσότερες τέτοιες ιδέες δεν καταλήγουν στην παραγωγή, μένουν απλώς εντυπωσιακά σχέδια που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Η ελπίδα όμως, πεθαίνει πάντα τελευταία και η Arrera Automobili, μια εταιρεία από την Αλβανία, θέλει να πετύχει το στόχο αυτό. Ο επικεφαλής της είναι ο Qendrim Thaqi και το όραμα του ίδιου είναι να βγάλει το αυτοκίνητο που θα ξεπεράσει όλες τις Bugatti, κάθε μοναδική Lamborghini, τα Pagani αλλά και τα Koenigsegg.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΟ KOENIGSEGG GEMERA ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΦΤΗ ΤΩΝ 7.800 RPM ΣΕ 0,28 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ 

Αν καταφέρει να βγάλει στην παραγωγή το συγκεκριμένο hypercar, θα είναι το πρώτο που παρουσιάζεται από τα Βαλκάνια. Ονομάζεται SD+ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα φιλοξενεί έναν τεράστιο V8 κινητήρα των 7.0 λίτρων κάτω από το καπό του, με δύο τούρμπο και απόδοση 1.800 ίππων με 1.100 Nm ροπής. Ο Αλβανός επικεφαλής της εταιρείας θέλει το βάρος να συγκρατηθεί κάτω από τα 1.250 κιλά, ενώ για την ώρα δεν ανακοινώνονται περισσότερα στοιχεία για το όχημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ CHAOS ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΑΠΟ FORMULA 1

Ο βασικός του στόχος με το SD+ είναι να σπάσει το ρεκόρ τελικής ταχύτητας. Θέλει να είναι το πρώτο hypercar που θα σπάσει επίσημα το φράγμα των 500 km/h και από εκεί προέρχεται το “D” στο όνομά του. Το “D” είναι ο συμβολισμός του αριθμού 500 στην εποχή της Αρχαίας Ρώμης. Δεν ξέρουμε αν το αλβανικό hypercar θα καταφέρει να πετύχει όλα όσα υπόσχεται, όμως δεν παύει να είναι ένα ενδιαφέρον project. Φυσικά, λοιπές πληροφορίες, όπως τιμή, μονάδες παραγωγής κλπ δεν έχουν ανακοινωθεί για την ώρα.  

Από την άλλη, οι λεπτομέρειες για το ελληνικό project ταχύτερου αυτοκινήτου στον πλανήτη είναι περισσότερες. Ο Σπύρος Πανόπουλος μας έχει δείξει rendering από το Chaos, ενώ δεν δίστασε να αποκαλύψει τα απίστευτα νούμερα ισχύος που θα παράγει ο V10 κινητήρας του. 2.049 ίπποι για τη «μικρή» έκδοση και 3.064 ίπποι στην κορυφαία Zero Gravity, στην οποία το μοτέρ θα στροφάρει μέχρι τις 12.200 rpm! Μπορεί λοιπόν το «δικό μας» Chaos να αργήσει λίγο παραπάνω, όμως χωρίς αμφιβολία, οι προδιαγραφές του είναι πιο εντυπωσιακές. Άλλωστε, το hypercar από την Αλβανία «κοντράρεται» με τη... μικρή έκδοση του Chaos. Η Zero Gravity των 3.064 ίππων μοιάζει να βρίσκεται εκτός συναγωνισμού. Για αυτό και ο χαρακτηρισμός "Ultracar" από τον Σπύρο Πανόπουλο! 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...