Τροχαίο στη Βούλα - Με τι αυτοκίνητο έγινε το μοιραίο δυστύχημα

Παρά το γεγονός ότι οι 4 επιβάτες βρίσκονταν σε ένα σύγχρονο, ασφαλές μοντέλο, οι συνθήκες του ατυχήματος ήταν τέτοιες που το όχημα δεν κατάφερε να τους προστατέψει.

  • -
  • -

Πλέον η ασφάλεια των αυτοκινήτων έχει αυξηθεί σημαντικά. Τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά προσφέρουν εξαιρετικά επίπεδα προστασίας ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, ωστόσο οι συνθήκες του ατυχήματος έχουν πάντα τον τελευταίο λόγο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το δυστύχημα που σημειώθηκε στη Βούλα. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το SUV κινούταν με υπερβολική ταχύτητα, για αυτό και οι δύο από τους τέσσερις επιβάτες δεν κατάφεραν να επιζήσουν από τη σύγκρουση. Το όχημα με το οποίο συνέβη το δυστύχημα ήταν ένα Toyota RAV4 νέας γενιάς, ένα σύγχρονο από κάθε άποψη μοντέλο με υψηλή ασφάλεια.

Ένα μεγάλο οικογενειακό SUV, που έχει περάσει με άριστα τις δοκιμές πρόσκρουσης από τους ανεξάρτητους οργανισμούς δοκιμών. Το αναφέρουμε καθώς θα πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη μας πως ό,τι κι αν οδηγούμε, θα πρέπει να κινούμαστε στον δρόμο με προσοχή. Οι επιβάτες που κατέληξαν από το μοιραίο δυστύχημα ήταν ο οδηγός, καθώς και η 19χρονη επιβάτης που καθόταν ακριβώς πίσω του, στην αριστερή πλευρά του οχήματος. Ο συνοδηγός καθώς και ο τέταρτος επιβάτης που καθόταν από τη δεξιά πλευρά του ιαπωνικού SUV, είναι καλά στην υγεία τους και δεν διατρέχουν κάποιο σοβαρό κίνδυνο.

Το «μοιραίο» σημείο του δυστυχήματος

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο ύψος της παραλιακής λεωφόρου έχουν συμβεί πολλά μοιραία δυστυχήματα, όπως αυτό του Τζώρτζη Μονογυιού με τη Ferrari 488 Pista ενώ λίγο πιο κάτω, αυτό του Mad Clip με την Porsche 911. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα από την πολιτεία προκειμένου να περιοριστεί το παραβατικό στοιχείο που προκαλεί τόσο σοβαρά ατυχήματα, με κόστος τις ζωές οδηγών και επιβατών. Το φαινόμενο της υπερβολικής ταχύτητας άλλωστε, είναι πολύ συχνό στον συγκεκριμένο δρόμο.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...