Τesla πήγε να τρακάρει με τρένο δυο φορές – Γλίτωσε από θαύμα ο οδηγός [video]

Ο ιδιοκτήτης του Tesla δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το αυτόματο σύστημα οδήγησης του μοντέλου τον οδήγησε όχι μία αλλά δυο φορές κοντά στο να συγκρουστεί με τρένο!

  • -
  • -

Την περασμένη εβδομάδα, ένας ιδιοκτήτης ενός Tesla Model 3, μπήκε σε ένα από τα μεγαλύτερα φόρουμ «οπαδών» της αμερικανικής φίρμας (Tesla Motors Club) αναζητώντας όσες περισσότερες  πληροφορίες μπορούσε αναφορικά με ατυχήματα που σχετίζονται με το αυτόματο σύστημα αυτόνομης οδήγησης των Tesla (FSD).

Ο ίδιος μάλιστα παρέθεσε μέχρι και video από το προσωπικό του Tesla που απέτυχε να επιβραδύνει ή να σταματήσει αυτόματα όταν πλησίαζε σε σιδηροδρομική διάβαση τη στιγμή που περνούσε ένα διερχόμενο τρένο!

Πήρε τον έλεγχο και σώθηκε

Το βίντεο δείχνει, σε ένα ομιχλώδη τοπίο, το Tesla Model 3 να κινείται σχετικά γρήγορα στο δρόμο όταν στο βάθος, αχνοφαίνεται ο ερυθρός σηματοδότης της σιδηροδρομικής διάβασης με το τρένο να διέρχεται με μεγάλη ταχύτητα!

Ο οδηγός, ο οποίος δήλωσε ότι είχε ενεργοποιήσει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης του μοντέλου, όταν αντιλήφθηκε ότι το Model 3 δεν πρόκειται να σταματήσει, «έκοψε» το τιμόνι δεξιά, ρίχνοντας το αυτοκίνητο πάνω στις προστατευτικές μπάρες!

Ο ίδιος, χτύπησε στον αγκώνα και το στήθος, δίχως βέβαια να τραυματιστεί σοβαρά, αντίθετα το Model 3 υπέστη αρκετές ζημιές στο μπροστινό δεξιό του τμήμα.

Το εν λόγω περιστατικό, έρχεται να προστεθεί σε μια πληθώρα παρόμοιων συμβάντων στα οποία οι οδηγοί μοντέλων της Tesla έχοντας εμπιστευτεί το σύστημα αυτόνομης οδήγησης του αυτοκινήτου τους, κατέληξαν να μετρούν -στην καλύτερη των περιπτώσεων- υλικές ζημιές, ενώ σε αρκετά περιστατικά δυστυχώς, έχουν χαθεί και ανθρώπινες ζωές.

Δείτε ακόμα: Γιατί βάζουν βρεγμένη πετσέτα στα Tesla;

Ο ιδιοκτήτης πάντως του Model 3, που δε σταμάτησε στη σιδηροδρομική διάβαση, έγραψε χαρακτηριστικά στο φόρουμ της Tesla «ότι κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται ασφαλής με το σύστημα FSD και δε θα πρέπει οι οδηγοί να εφησυχάζουν σε περίπτωση που επιλέξουν την εν λόγω λειτουργία».