Το Νο1 αυτοκίνητο της Kia στην Ευρώπη – Η τιμή του στην Ελλάδα

Το 2023 ήταν μια χρονιά ρεκόρ για την Kia, με τις πωλήσεις να ξεπερνούν κατά πολύ το μισό εκατομμύριο. Ένα μοντέλο ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά.

  • -
  • -

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), η Kia το 2023, πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων με 572.297 μονάδες, καταγράφοντας αύξηση 5,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

kia

Το εντυπωσιακό είναι ότι, τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα, δηλαδή τα υβριδικά και plug-in υβριδικά, καθώς και τα αμιγώς ηλεκτρικά, αντιστοιχούν στο 37,9% των συνολικών πωλήσεων με 217.145 μονάδες. Αυτό αποτελεί επίσης αριθμό ρεκόρ και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο φέτος με την έλευση του EV9.

Πρωταγωνιστής το Kia Sportage

Το best seller μοντέλο της Kia δεν είναι άλλο από το Sportage. Το C-SUV των Κορεατών είναι το αυτοκίνητο με τις υψηλότερες πωλήσεις της μάρκας σε όλη την Ευρώπη, καθώς το επέλεξαν 165.354 νέοι αγοραστές.

kia

Πρόκειται για ένα από τα πιο μοντέρνα σχεδιαστικά αυτοκίνητα της κατηγορίας, το οποίο εφοδιάζεται με πληθώρα τεχνολογιών, είναι άκρως ποιοτικό και ευρύχωρο. Παράλληλα, εφοδιάζεται με τέσσερις σύγχρονους υβριδικούς κινητήρες (Hybrid, 48V Hybrid, Plug-in Hybrid), ενώ προσφέρεται και σε έκδοση GT-Line. Επίσης, διατίθεται τόσο ως δικίνητο, όσο και ως τετρακίνητο, καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις των οδηγών.

kia

Φυσικά, το Sportage πρωταγωνιστεί και στην Ελλάδα, λαμβάνοντας μάλιστα τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2023». Οι τιμές του στη χώρα μας ξεκινούν από 29.690 ευρώ για την έκδοση 1.6 48V με τους 150 ίππους. Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις τιμές

Πού κατασκευάζονται τα περισσότερα Kia

Το ευρωπαϊκό εργοστάσιο στη Zilina της Σλοβακίας ήταν αυτό που παρήγαγε τα περισσότερα οχήματα, φθάνοντας στα 350.000 την περσινή χρονιά. Η πέμπτη γενιά του Sportage κάλυψε σχεδόν το 60% του συνόλου, ενώ το υπόλοιπο 40% αντιπροσωπεύονταν από διάφορες εκδόσεις αμαξώματος του μοντέλου Ceed.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή: Kia Sportage 1.6 T-GDi 48V Hybrid 180 PS 7DCT

Η Kia Slovakia παρήγαγε επίσης περισσότερους από 507.000 κινητήρες το 2023, που αντιπροσωπεύει ετήσια αύξηση της παραγωγής κινητήρων άνω του 10%.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...