Ηλεκτρικό Jaguar I-Pace πήρε φωτιά και το έσβησαν με κουβέρτα [video]

Αν ένα ηλεκτρικό τυλιχθεί στις φλόγες δεν σβήνει ούτε με μια θάλασσα νερό. Εκτός κι αν οι πυροσβέστες έχουν τη «μαγική» κουβέρτα.

  • -
  • -

Οι πυρκαγιές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πολύ δύσκολα τίθενται υπό έλεγχο. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου κάνουν τη διαδικασία πυρόσβεσης περίπλοκη και πολλές φορές επικίνδυνη, με το νερό που απαιτείται για την κατάσβεση να ανέρχεται σε χιλιάδες λίτρα.

Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο, αναζητούν καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση πυρκαγιών σε ηλεκτρικά οχήματα. Πριν λίγες μέρες, η υπηρεσία Fire Rescue Centennial στο Κολοράντο, έλαβε κλήση για φωτιά σε σπίτι.

fotia

Ένα κόκκινο Jaguar I-Pace τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ φόρτιζε στο γκαράζ, με τους ιδιοκτήτες να τρέχουν πανικόβλητοι να γλυτώσουν. Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο, αφού έριξαν νερό για να περιορίσουν τη φωτιά, στη συνέχεια χρησιμοποίησαν μια ειδική κουβέρτα.

Την έριξαν πάνω από το όχημα και κάλυψαν όλο το αμάξωμα, περιορίζοντας τις πιθανότητες ανάφλεξης. Ακόμη και πάνω στον γερανό, η Jaguar ήταν σκεπασμένη με την κουβέρτα η οποία λειτουργεί ως μέσο πυρόσβεσης.

Πόσο κοστίζουν οι κουβέρτες πυρόσβεσης

Οι κουβέρτες αυτές είναι κατασκευασμένες από ένα υλικό που έχει την ιδιότητα να καταστέλλει τη φλόγα. Κάθε μία ζυγίζει περίπου 28 κιλά και στόχος της είναι να διακόψει την παροχή οξυγόνου από τις μπαταρίες.

Δείτε ακόμη: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Αν πιάσει φωτιά χρειάζονται 150.000 λτ. νερού

Η υπηρεσία ανέφερε πως η κουβέρτα κοστίζει από 3.000 έως 5.000 δολάρια, αλλά αξίζει τα χρήματά της, καθώς δρα πιο γρήγορα και δεν απαιτούνται χιλιάδες λίτρα νερού για να σβήσει ένα ηλεκτρικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η επιχείρηση με την πυροσβεστική κουβέρτα στέφθηκε με επιτυχία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...