Πάγωσαν τα Tesla από το κρύο – Τα έσπρωχαν με τα χέρια [video]

Οι μπαταρίες των Tesla δεν μπορούσαν να διαχειριστούν το ψύχος και ξέμειναν από ενέργεια. Τα έσπρωχναν οι οδηγοί για να τα μετακινήσουν.

  • -
  • -

Είναι γνωστό πως σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιμετωπίζουν θέματα με την αυτονομία και τον χρόνο φόρτισης. Αυτό που συνέβη στο Σικάγο όμως, δεν έχει προηγούμενο. Το ψύχος τις προηγούμενες μέρες ήταν τόσο ισχυρό που τα θερμότερα έδειξαν ακόμη και -20 με -30 βαθμούς Κελσίου.

Με τέτοιες συνθήκες, ακόμη και το ανθρώπινο σώμα αντιμετωπίζει θέματα, πόσο μάλλον τα αυτοκίνητα και δη τα ηλεκτρικά. Σε έναν από τους σταθμούς φόρτισης της Tesla επικράτησε χάος, με την παγωνιά να προκαλεί σοβαρά προβλήματα. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες δεν επέτρεπαν στους φορτιστές να λειτουργήσουν ομαλά και συνάμα οι μπαταρίες των αυτοκινήτων άδειαζαν σε σύντομο χρόνο.

tesla kryo

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, πολλά Tesla να ξεμείνουν από μπαταρία κατά την αναμονή για φόρτιση, με τους ιδιοκτήτες να αναγκάζονται να τα παρατήσουν στη μέση του πάρκινγκ ή να τα σπρώχνουν με τα χέρια και να τα ρυμουλκούν με γερανούς σε άλλα σημεία φόρτισης.

Δείτε ακόμη: Τι γίνεται αν μείνει στο δρόμο ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Μπορώ να το ρυμουλκήσω;

Ένας κάτοχος, ανέφερε στον τοπικό σταθμό WLS του Σικάγο, ότι αντίκρισε τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα να ρυμουλκούνται αφού η μπαταρία άδειασε, λόγω του ψύχους και της ανεπάρκειας του σταθμού φόρτισης.

Η Tesla από την πλευρά της, συμβουλεύει τους οδηγούς να διατηρούν το επίπεδο φόρτισης πάνω από 20% κατά τη διάρκεια έντονου κρύου, υποστηρίζοντας πως είναι φυσιολογικό η κατανάλωση ενέργειας να αυξάνεται σε τόσο ακραίες συνθήκες, αφού τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν περισσότερη ενέργεια για να θερμάνουν την μπαταρία και την καμπίνα.

Πηγή: usatoday.com

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...