Νέο Peugeot 2008: Ετοιμοπαράδοτο στην Ελλάδα - Οι κινητήρες και οι τιμές

Το επιτυχημένο B-SUV της Peugeot έχει καταφθάσει στην χώρα μας στην ανανεωμένη του εκδοχή και σκοπεύει να σαρώσει για ακόμη μία φορά. Υπάρχει όμως ετοιμοπαράδοτο; Κι αν ναι σε ποια έκδοση;

  • -
  • -

Με το Peugeot 2008 να αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά μοντέλα της B-SUV αγοράς, δεν είναι τυχαίο το ότι συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον με την ανανεωμένη εκδοχή του, η οποία μόλις κατέφθασε στην Ελλάδα. Διαθέσιμο σε πληθώρα εκδόσεων, με κινητήρες βενζίνης, diesel, αλλά και ως αμιγώς ηλεκτρικό, το compact SUV της γαλλικής μάρκας κλέβει τις εντυπώσεις με την μοντέρνα και εντυπωσιακή εμφάνιση, το ποιοτικό και τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό του και την πρακτικότητα που χαρίζουν οι χώροι των επιβατών αλλά και των αποσκευών.

2

Με όλα αυτά τα θετικά στοιχεία λοιπόν, είναι λογικό η ζήτηση να είναι υψηλή. Κάτι τέτοιο πριν μερικούς μήνες θα μεταφραζόταν σε αναμονή πολλών μηνών από την παραγγελία του οποιουδήποτε μοντέλου, αλλά στην περίπτωση του 2008 κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Κι αυτό γιατί όπως φαίνεται η ελληνική αντιπροσωπεία έχει φροντίσει, έχοντας ήδη μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων, έτοιμα για παράδοση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το Peugeot 2008 είναι ετοιμοπαράδοτο σε όλες του τις διαθέσιμες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένης και της ηλεκτρικής.

Θυμίζουμε πως το B-SUV των Γάλλων διατίθεται με τρεις κινητήρες. Δύο 1.200ρηδες PureTech βενζίνης με απόδοση 100 και 130 ίππους, αλλά και έναν πετρελαιοκινητήρα 1.500 κυβικών με απόδοση 130 ίππους. Οι δύο 130ρηδες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ενώ η βασική έκδοση των 100 ίππων χρησιμοποιεί χειροκίνητο 6 σχέσεων.

Όσον αφορά το ηλεκτρικό e-2008, η μέγιστη ισχύς έχει αυξηθεί κατά 15% από 136 PS σε 156 PS, ενώ η χωρητικότητα της μπαταρίας από 50 kWh σε 54 kWh. Μια σημαντική προσπάθεια με στόχο την οικονομία, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της απόδοσης και της αυτονομίας, η οποία φτάνει πλέον τα 406 km σε σύγκριση με τα 345 της προηγούμενου μοντέλου (μεικτός κύκλος WLTP). Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή του.

Δείτε ακόμη: Νέο Peugeot 2008: Τι Τέλη Κυκλοφορίας πληρώνει κάθε έκδοση

3

Οι τιμές ξεκινούν από τις 24.100 € για την βασική έκδοση Active με το 1.200άρι μοτέρ των 100 ίππων. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται πλειάδα συστημάτων άνεσης και ασφάλειας. Ειδικότερα, στην έκδοση Allure με το ίδιο μοτέρ και το χειροκίνητο κιβώτιο - που είναι και η πιο δημοφιλής - και η οποία κοστίζει 25.900 €, συναντάμε τις δύο ψηφιακές οθόνες των 10 ιντσών σε ρόλο πίνακα οργάνων και infotainment, αυτόματο κλιματισμό, αισθητήρες παρκαρίσματος, φώτα LED, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος και προειδοποίησης σύγκρουσης, ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας, Adaptive Cruise Control, φιμέ πίσω τζάμια, ζάντες 16 ιντσών και πολλά ακόμη.

Αναφορικά, το ισχυρότερο βενζινοκίνητο σύνολο των 130 ίππων ξεκινά από 29.900 στην έκδοση Allure, το πετρελαιοκίνητο των 130 ίππων από 27.200 € στην έκδοση Active και τέλος το ηλεκτρικό e-2008 των 156 ίππων στην έκδοση Active από 42.000 € πριν από την εφαρμογή της κρατικής επιδότησης.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλες τις εκδόσεις του νέου Peugeot 2008 μαζί με στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε την video-δοκιμή της βασικής έκδοσης κινητήρα των 100 ίππων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...