Η φθηνότερη ηλεκτρική BMW στην Ελλάδα - Κάτω απο 40.000 ευρώ η τιμή

Το εισαγωγικό ηλεκτρικό μοντέλο στην γκάμα της BMW αποτελεί μέλος της SUV κατηγορίας και προσφέρει όλα τα προνόμια της ηλεκτροκίνησης σε συνδυασμό με τη βαυαρική πολυτέλεια, σε τιμή έκπληξη.

  • -
  • -

Παλαιότερα, το μικρότερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της BMW που μπορούσε να μας έρθει στο μυαλό ήταν η i3. Πλέον, τα δεδομένα έχουν αλλάξει και το ρόλο του πιο προσιτού ηλεκτρικού στη βαυαρική γκάμα έχει αναλάβει η εισαγωγική έκδοση του C-SUV της μάρκας, της iX1.

Η iX1 eDrive20, όπως ονομάζεται, είναι διαθέσιμη εδώ και μερικούς μήνες στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από 47.400 ευρώ. Συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης, αυτό σημαίνει πως το ηλεκτρικό οικογενειακό των Γερμανών κοστίζει κάτω από 40.000 ευρώ (39.400 €).

Η έκδοση eDrive20 χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων και 247 Nm συνδεδεμένο με τον πίσω άξονα. Αυτό σημαίνει πώς το ηλεκτρικό C-SUV της BMW επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 km/h σε 8,6’’, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 170 km/h. Η κατανάλωση σε κύκλο WLTP βρίσκεται στις 15,4 kWh/100 km, με τη μέγιστη αυτονομία να κυμαίνεται από 430 έως 474 km, χάρη στη μπαταρία με ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο 64,7 kWh.

ix1

Σε πόση ώρα φορτίζει η BMW iX1

Από πλευράς αναπλήρωσης της ενέργειας τώρα, σε φορτιστή AC ισχύος έως και 11 kW για να φτάσει από το 0 στο 100% θα χρειαστεί 6,5 ώρες, ενώ σε αντίστοιχο φορτιστή διπλάσιας ισχύος (22 kW), ο χρόνο φόρτισης μειώνεται σε 3:45 ώρες. Σε ταχυφορτιστή, η ισχύς φτάνει  έως και τα 130 kW, που σημαίνει πως η μπαταρία φορτίζεται από το 10 στο 80% σε 29 λεπτά.

Από τη βασική κιόλας έκδοση, η iX1 eDrive20 έρχεται με μία ολοκληρωμένη γκάμα στάνταρ εξοπλισμού, η οποία περιλαμβάνει στοιχεία όπως σύστημα πλοήγησης BMW Maps, διζωνικό αυτόματο κλιματισμό, πολυάριθμα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, Parking Assistant με κάμερα υποβοήθησης οπισθοπορίας και πληθώρα ψηφιακών υπηρεσιών. Το νέο BMW iDrive με "QuickSelect" και το νέο BMW Operating System 9 περιλαμβάνονται επίσης στον βασικό εξοπλισμό.

ix1

Θυμίζουμε, πως η BMW iX1 προσφέρεται και σε ισχυρότερη έκδοση, την xDrive30, η οποία χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες (ένα σε κάθε άξονα) για να προσφέρει τετρακίνηση, 313 ίππους και κορυφαίες επιδόσεις της τάξης των 5,6 sec για το σπριντ έως τα πρώτα 100 km/h από στάση.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή BMW iX1 xDrive30 313 PS

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις της BMW iX1 μαζί με όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...