Hyundai-Kia: Με πλατφόρμα της Samsung όλα τα νέα αυτοκίνητα

Η νέα συνεργασία μεταξύ των κορεατικών αυτοκινητοβιομηχανιών και του τεχνολογικού κολοσσού θα επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν τις Samsung smart συσκευές τους από το αυτοκίνητο τους.

  • -
  • -

Η Hyundai και η Kia ένωσαν τις δυνάμεις τους με τη Samsung Electronics για να βελτιώσουν τη συνδεσιμότητα ανάμεσα στα σπίτια και τα οχήματα των πελατών τους χάρη στην πλατφόρμα IoT (Internet of Things) της Samsung «SmartThings». Τα Connected Car Services των δύο κορεατικών αυτοκινητοβιομηχανιών θα ενσωματωθούν στην πλατφόρμα της Samsung, με αποτέλεσμα οι οδηγοί θα μπορούν να ελέγχουν εξ αποστάσεως διάφορες οικιακές συσκευές μέσω φωνητικών αλλά και απτικών εντολών στα infotainment των αυτοκινήτων τους.

Για παράδειγμα, ένας οδηγός θα μπορεί να ενεργοποιήσει το «Home Mode» ενώ βρίσκεται καθ’ οδόν για το σπίτι του από τη δουλειά. Αυτό σημαίνει πως όταν φτάσει θα μπορεί να βρει το κλιματιστικό, τα φωτά ή ακόμα και την ηλεκτρική του σκούπα ρομπότ ενεργοποιημένα. Το σύστημα λειτουργεί μάλιστα αμφίδρομα, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες ενεργοποιήσουν από πριν τον κλιματισμό του οχήματος τους μέσα από το σπίτι τους. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούν να χρησιμοποιούν την ενσωμάτωση SmartThings για να ελέγχουν την κατανάλωση ενέργειας του σπιτιού και του οχήματος τους και να προσαρμόζουν τους χρόνους φόρτισης.

Δείτε ακόμη: H Hyundai θα βγάλει στην παραγωγή το N Vision 74 Concept

Τόσο η Hyundai, όσο και η Kia, θα ενεργοποιήσουν την εν λόγω τεχνολογία μέσω ασύρματης over-the-air ενημέρωσης ή ενσύρματα μέσω USB. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει, ούτε οι αγορές στις οποίες θα είναι διαθέσιμη, αλλά σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Samsung Electronics, Chanwoo Park, αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει την επικοινωνία μεταξύ σπιτιού και οχήματος σε πρωτοποριακό βαθμό, ενώ θα διευκολύνει στην αξιοποίηση των υπηρεσιών διαχείρισης της ενέργειας που κρίνονται απαραίτητες για τον τρόπο ζωής που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...