Επίσημο: Ιανουάριο η παρουσίαση του τελευταίου θερμικού VW Golf

Η ανανεωμένη έκδοση του Volkswagen Golf θα κάνει το ντεμπούτο της τον Ιανουάριο του 2024, με την παραγωγή να ξεκινά το Μάρτιο, προκειμένου να συμπέσει με τα 50 χρόνια ζωής του μοντέλου.

  • -
  • -

Μετά την πρόσφατη teaser φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Volkswagen αναφορικά με το λανσάρισμα της ανανεωμένης έκδοσης του Golf, σήμερα, η γερμανική φίρμα ήρθε να επιβεβαιώσει με κάθε επισημότητα ότι το Mk8.5 Golf θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του τον Ιανουάριο του 2024, με τις πωλήσεις να ξεκινούν από το Μάρτιο του 2024.

Με στοχευμένες αλλαγές

Στην ανανεωμένη γενιά και όπως «μαρτύρησε» και η teaser εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η VW, η νέα φωτεινή υπογραφή LED, θα δεσπόζει στη μάσκα του ανανεωμένου Golf.

Όπως φαίνεται, η μπάρα που ενώνει τα δύο φωτιστικά σώματα θα παραμείνει, ενώ νέα προσθήκη αποτελεί το φωτιζόμενο σήμα. Επίσης, το μόνο άλλο διακριτό στοιχείο είναι οι ράγες οροφής. Κάτι που σημαίνει πως πιθανότατα το Golf που βλέπουμε (θα) διαθέτει station wagon αμάξωμα.

Από εκεί και πέρα τώρα, το ανανεωμένο μοντέλο πιθανότατα θα πατά πάνω στην ίδια πλατφόρμα με το ήδη υπάρχον, ενώ στο εσωτερικό θα δούμε τις νέες οθόνες που γνωρίσαμε και στο ολοκαίνουργιο Tiguan. Θυμίζουμε ότι στην περίπτωση του C-SUV της VW έχουμε ένα καινούριο Digital Cockpit 10,25 ιντσών και κεντρική οθόνη που φτάνει έως και τις 15 ίντσες σε διαγώνιο.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν ωστόσο ακόμα επιβεβαιωθεί, η VW θα «ανεβάσει» ελαφρώς την ισχύ στην έκδοση GTI φθάνοντας αισίως τους 260 ίππους.

Για την ιστορία, περισσότερα από 37 εκατομμύρια Golf έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα, καθιστώντας το μικρομεσαίο χατς της VW ένα από τα αυτοκίνητα με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Δείτε ακόμα: Τόσο κοστίζει στην Ελλάδα το καλύτερο VW Golf GTI όλων των εποχών

Η Volkswagen Classic θα τιμήσει την οικογένεια Golf από την πρώτη έως την τελευταία γενιά στην έκθεση Salon Retromobile στο Παρίσι (31 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου), ενώ η γερμανική φίρμα θα παραστεί και στο Bremen Classic Motorshow από τις 2 έως τις 4 Φεβρουαρίου του 2024 παρουσιάζοντας το Golf I αλλά και το πρωτότυπο EA 276 που ήταν η βάση για τη δημιουργία του θρύλου.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...