Ταξίδι στο χρόνο: Δείτε πως κατασκευάζονταν στο χέρι οι Porsche των 80’s

Εάν αναρωτιέστε πως κατασκευάζονταν τα αυτοκίνητα τη δεκαετία του 1980 και συγκεκριμένα αυτά της Porsche δεν έχετε παρά να απολαύσετε το παρακάτω video.

  • -
  • -

Η Porsche, όπως και κάθε άλλος σύγχρονος κατασκευαστής, χρησιμοποιεί πλέον μια αυτοματοποιημένη μέθοδο παραγωγής με πολλά ρομπότ προκειμένου να κατασκευάσει τα αυτοκίνητά της. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Πριν από κάμποσα χρόνια, η παραγωγική διαδικασία ήταν κομματάκι… διαφορετική. Πιο χρονοβόρα αλλά και χειροποίητη σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Επιστροφή… στο 1986

Η Porsche, από γεννησιμιού της, κατασκεύαζε στο «χέρι» τις μηχανές της με έναν μοναδικό τρόπο που σήμερα φαντάζει… παλιομοδίτικος. Στο βίντεο που ακολουθεί θα μεταφερθείτε σε μια εποχή πιο αγνή που όλα κυλήσουν σε πολύ διαφορετικούς ρυθμούς από αυτούς που έχουμε συνηθίσει σήμερα.

Το εν λόγω βίντεο ανέβηκε στο YouTube από έναν Αμερικανό που επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Porsche στη Γερμανία το 1986, για να παραλάβει το καινούργιο του αυτοκίνητο, και τράβηξε αυτό το σπάνιας ομορφιάς οπτικοακουστικό υλικό για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι πως κατασκευάζονταν οι Porsche 911 και 928 πριν από σχεδόν 40 χρόνια!

Απόλαυση διάρκειας 20 λεπτών

Το βίντεο είναι σχεδόν 20 λεπτά με πλάνα από τα άδυτα του εργοστασίου της Porsche που δείχνουν τη διαδικασία παραγωγής, το προσωπικό, την κατασκευή των κινητήρων flat-six έως τη συναρμολόγηση του αμαξώματος και τις δοκιμές στο δυναμόμετρο. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο και στο πώς η Porsche συνδύαζε εκείνη την εποχή τους ανθρώπους και τις μηχανές σε απόλυτη αρμονία.

Δείτε ακόμα: Video–Δοκιμή Porsche 911 GT3 Touring

Η εν λόγω διαδικασία ακολουθήθηκε και στη 911 της γενιάς 993 στα τέλη της δεκαετίας του '90. Με τα χρόνια βέβαια, το υψηλό κόστος παραγωγής αυτής της διαδικασίας οδήγησε την Porsche στα πρόθυρα… χρεοκοπίας. Η 911 της γενιάς 996 και τα μετέπειτα μοντέλα όπως η Boxster και η Cayenne, βασίστηκαν πάνω στη ρομποτική διαδικασία παραγωγής, μειώνοντας αισθητά το κόστος και συμβάλλοντας συγχρόνως στη γιγάντωση της φίρμας.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...