Dacia Duster Extreme: Τα 5 σημεία που ξεχωρίζει

Το δημοφιλές C-SUV της Dacia στην έκδοση Extreme συνδυάζει το ξεχωριστό στυλ, με τον πλούσιο εξοπλισμό και παράλληλα, τον χαρακτήρα του Duster τονισμένο στον μέγιστο βαθμό.

  • -
  • -

Το Dacia Duster έχει σημειώσει εξαιρετική εμπορική επιτυχία σε όλες τις γενιές του. Η τρέχουσα, έχει περάσει από δύο φάσεις ανανέωσης, με το μοντέλο που κυκλοφορεί να έχει αξιοσημείωτα φρέσκια εμφάνιση και σύγχρονα χαρακτηριστικά που δένουν αρμονικά με τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του. Άλλωστε, το επιτυχημένο SUV διαθέτει πολλά μοναδικά στοιχεία που το καθιστούν μια ολοκληρωμένη επιλογή, για εκείνους που θέλουν ένα αυτοκίνητο που προσφέρει ελευθερία εκτός ασφάλτου, χώρους και οικονομία. Ειδικά για την έκδοση Extreme, η οποία κοστίζει 25.190 € σε συνδυασμό με τον κινητήρα διπλού καυσίμου βενζίνης-υγραερίου LPG, το δημοφιλές Duster «τικάρει» τα περισσότερα και… σημαντικότερα κουτάκια των υποψήφιων αγοραστών.

1) Έκδοση διπλού καυσίμου βενζίνη-LPG

Το Dacia Duster μηδενίζει το κόστος χρήσης στην καθημερινότητα καθώς προσφέρεται σε έκδοση που καίει βενζίνη, αλλά και υγραέριο, το φθηνότερο καύσιμο της αγοράς. Με αυτόν τον τρόπο οι επισκέψεις στο πρατήριο δεν είναι «πονοκέφαλος» και η δεξαμενή των 49 λίτρων γεμίζει με λιγότερα από 50 €, κάτι που μεταφράζεται σε ξέγνοιαστη χρήση τόσο εντός πόλης, όσο και σε ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο.

2) Τεράστια συνδυαστική αυτονομία

Ακόμη ένα πλεονέκτημα της έκδοσης διπλού καυσίμου είναι ότι η βενζίνη, μαζί με το υγραέριο, δίνουν πολύ μεγάλη χιλιομετρική ελευθερία στο Dacia Duster LPG. Συγκεκριμένα, με 50 λίτρα ντεπόζιτο αμόλυβδης και ακόμη 49 λίτρα για το LPG, η αυτονομία του αυτοκινήτου ξεπερνά τα 1.200 χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες, άρα αν ο οδηγός το επιθυμεί, μπορεί να πραγματοποιήσει πολύ μεγάλα ταξίδια με επιστροφή, χωρίς στάση για ανεφοδιασμό.

3) Δυνατότητες εκτός δρόμου

Το Dacia Duster συγκαταλέγεται ανάμεσα στα C-SUV που ξεχωρίζουν για τις εκτός δρόμου ικανότητές τους. Φυσικά υπάρχει τετρακίνητη έκδοση (συνδυάζεται αποκλειστικά με τον κινητήρα diesel) όμως και οι δικίνητες εκδόσεις μπορούν να φτάσουν πολύ μακριά χάρη στη μεγάλη απόσταση από το έδαφος των 217 mm και τους κοντούς προβόλους, που εξασφαλίζουν μεγάλες γωνίες προσέγγισης και διαφυγής.

Δείτε ακόμη: Dacia Duster - Βενζίνη, diesel ή LPG; Τι να αγοράσω;

4) Πλούσιος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας

Στην έκδοση Extreme, το Dacia Duster συνοδεύεται από ένα πολύ πλούσιο πακέτο εξοπλισμού που περιλαμβάνει από αυτόματο κλιματισμό, μέχρι keyless είσοδο, κάμερες 360 μοιρών, ηλεκτρικούς-θερμαινόμενους-αυτόματα αναδιπλούμενους καθρέπτες, Media Nav σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών και πολλά ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού όπως αυτόματο φρενάρισμα και σύστημα προειδοποίησης ύπαρξης αυτοκινήτου στη «νεκρή» γωνία.

5) Ξεχωριστή εμφάνιση με στοιχεία Extreme

Εκτός από κορυφαία από πλευράς εξοπλισμού έκδοση, το Dacia Duster Extreme διαφοροποιείται και σε επίπεδο εμφάνισης. Συγκεκριμένα, εμπλουτίζεται με λεπτομέρειες στην απόχρωση του χαλκού (εξωτερικοί καθρέπτες, λογότυπο στις μπάρες οροφής, τα εμπρός φτερά, την πόρτα του πορτμπαγκάζ και τους τροχούς), μαύρες ζάντες αλουμινίου ειδικής σχεδίασης 17 ιντσών, κεραία σε σχήμα πτερυγίου καρχαρία, ειδικές υφασμάτινες επενδύσεις καθισμάτων και χάλκινες λεπτομέρειες στο εσωτερικό (αεραγωγοί, βάση επιλογέα κιβωτίου, ραφές στα καθίσματα, μαρσπιέ).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...