Νέο Tesla Cybertruck: Τα 5 στοιχεία που αξίζει να γνωρίζει κανείς

H παραγωγή του Cybertruck ξεκίνησε μετά από αναμονή σχεδόν 4 ετών και αυτά είναι τα 5 στοιχεία που αξίζει κανείς να γνωρίζει για το νέο ηλεκτρικό pick up της Tesla.

  • -
  • -

Έπειτα από αναμονή σχεδόν 4 ετών, η Tesla, με τον ίδιο τον Elon Musk στην παρουσίαση του μοντέλου, έφθασε στην πηγή! Ξεκίνησε δηλαδή την παραγωγή του πολυαναμενόμενου ηλεκτρικού pick up της, του Cybertruck. Τα 5 στοιχεία που ακολουθούν είναι αυτά που ξεχωρίζουν το Cybertruck έναντι του ανταγωνισμού και όλα όσα χρειάζεται να ξέρει κανείς για τον «αγρότη» της νέας εποχής.

Super-Skin, αλεξίσφαιρο και με ακαμψία καλύτερη από McLaren P1

Η… «λαμαρίνα» του Cybertruck είναι κατασκευασμένη από ένα «σούπερ κράμα» ανοξείδωτου χάλυβα, «super skin» όπως δήλωσε ο ίδιος ο Elon Musk, που σημαίνει στην πράξη ότι δεν χρειάζεται βαφή και δεν πρόκειται να διαβρωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Επίσης, «αντέχει» σε πυροβολισμούς από πιστόλι Tommy διαμετρήματος 0,45 mm, από πιστόλι Glock 9 mm ή από ένα υπό-πολυβόλο MP5 επίσης των 9 mm. Επιπλέον, η στρεπτική ακαμψία του Cybertruck είναι καλύτερη ακόμα και από της McLaren P1! Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε δημοσίως ο Elon Musk κατά την παρουσίαση του μοντέλου...

Πιο γρήγορο από μια Porsche 911

Η Tesla ανέφερε ότι το Cybertruck είναι πιο γρήγορο σε επιτάχυνση από μια Porsche 911. Προκειμένου να πείσει το κοινό για του λόγου το αληθές, έδειξε κι ένα βίντεο, στο οποίο το Cybertruck ξεπερνά με χαρακτηριστική ευκολία μια Porsche 911, ενώ συγχρόνως, ρυμουλκεί και μια 911!

Η πιο ισχυρή έκδοση του Cybertruck, με τα τρία ηλεκτρικά μοτέρ τους 845 ίππους και τα 13.960 Nm (!), απαιτεί μόλις 2,6’’ για τα πρώτα 0-100 km/h, ενώ δύναται να καλύψει το τέταρτο του μιλίου σε λιγότερο από 11’’.

Έως 547 km αυτονομίας

Το Cybertruck θα μπορεί να κινηθεί με μία μόλις φόρτιση για έως και 340 μίλια (547 km). Αυτή είναι και η μεγαλύτερη αυτονομία που μπορεί να προσφέρει το μοντέλο της Tesla και αφορά την τετρακίνητη έκδοση (All Wheel Drive).

Ωστόσο, είναι αρκετά χαμηλότερη από τα 500+ μίλια (805 km) που είχε υποσχεθεί o Elon Musk το 2019. Η φόρτιση πάντως σε έναν ταχυφορτιστή της Tesla θα του «δίνει» έως και 136 μίλια (219 km) αυτονομίας σε μόλις 15’’.

Η πισωκίνητη έκδοση «Rear-Wheel Drive», η οποία θα είναι διαθέσιμη από το 2025, θα προσφέρει αυτονομία 250 μιλίων (402 km), ενώ το «Cyberbeast» η κορυφαία version με τα τρία ηλεκτρικά μοτέρ, θα μπορεί να διανύσει με μία μόλις φόρτιση 320 μίλια ή 515 km.

Ωστόσο, η Tesla υποσχέθηκε ότι λίαν συντόμως θα υπάρξουν αναβαθμίσεις στην αυτονομία των εκδόσεων All-Wheel Drive και Cyberbeast που θα προσφέρουν 470+ μίλια (756 km) και 440+ μίλια (708 km) αντίστοιχα.

Βάρος φόρτωσης και ικανότητα ρυμούλκησης

Στο ηλεκτρικό pick up της Tesla μπορεί να «φορτώσει» κανείς έως και 1.135,5 kg. Σύμφωνα με αυτό το νούμερο, το Cybertruck, τοποθετείται μέσα στην πρώτη τετράδα της κλάσης των pick up στις ΗΠΑ, με τα μόνα pick up που υπερτερούν, να είναι το Chevrolet Silverado HD (3,2 τόνους βάρος φόρτωσης), το RAM HD (3,5 τόνους) και το Ford Super Duty (3,6 τόνους).

Δείτε ακόμα: Παρουσιάστηκε το Tesla Cybertruck. Αυτές είναι οι τιμές – εκδόσεις του

Η ικανότητα τώρα ρυμούλκησης του Cybertruck ανέρχεται στους 4,9 τόνους. Σε σχέση με τα σκληροπυρηνικά pick up στις ΗΠΑ, όπως τα Chevrolet Silverado HD, Ford Super Duty και Ram HD υστερεί βέβαια σημαντικά.

Με τετρακίνηση, τετραδιεύθυνση και τεράστια απόσταση από το έδαφος

Το Cybertruck πέραν της entry level έκδοση που είναι πισωκίνητη οι υπόλοιπες δυο εκδόσεις του μοντέλου διαθέτουν ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης, με ηλεκτρονικό κλείδωμα του εμπρός αλλά και του πίσω διαφορικού και επιπλέον φέρουν και σύστημα τετραδιεύθυνσης. Η δε απόσταση του μοντέλου από το έδαφος ανέρχεται στην τιμή ρεκόρ των 43,18 cm!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...