Ποιο είναι το supermini με το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ;

Ο χώρος αποσκευών συγκαταλέγεται ανάμεσα στα βασικά κριτήρια για τους περισσότερους υποψήφιους αγοραστές. Ποιο supermini έχει τον μεγαλύτερο;

  • -
  • -

Όταν έρχεται η ώρα για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου, οι αγοραστές συνήθως επισκέπτονται τις εκθέσεις από τις εταιρείες που τους ενδιαφέρουν, για να δουν από κοντά τα μοντέλα. Το εσωτερικό είναι το βασικό μέρος που περιεργάζονται, τόσο στο διαμέρισμα των επιβατών, εμπρός και πίσω, όσο και στο αντίστοιχο για τις αποσκευές. Το πορτμπαγκάζ, όπως έχουμε συνηθίσει να το λέμε, έρχεται για να εξυπηρετήσει με τη χωρητικότητά του σε ένα μεγάλο ταξίδι της οικογένειας ή της παρέας, ενώ κανείς δεν θέλει να βρίσκεται στη δύσκολη θέση να «διαχωρίζει» τι θα πάρει μαζί και τι όχι, ανάλογα με τι θα χωρέσει. Για αυτό και ψάξαμε για να βρούμε το supermini με τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην αγορά!

Supermini με χώρο αποσκευών 410 lt!

Την πρωτιά κατέχει το Dacia Sandero Streetway, με την πολύ μεγάλη χωρητικότητα των 410 λίτρων. Ο χώρος έχει σχετικά ψηλό κατώφλι, όμως κατά τα άλλα δεν έχει κάποιο άλλο μειονέκτημα, με σωστό εκμεταλλεύσιμο σχήμα και αρκετό βάθος. Αντίστοιχος είναι ο χώρος και για την crossover έκδοσή του, το Dacia Sandero Stepway. Στη συνέχεια της κατάταξης συναντάμε τον «συγγενή» Renault Clio με 390 λίτρα, μια επίσης εξαιρετική τιμή για την κατηγορία. Αντίστοιχο βαθμό πρακτικότητας αποσπά και το Skoda Fabia, ένα από τα πιο ευρύχωρα supermini, με χώρο αποσκευών στα 380 λίτρα που είναι ικανά να βολέψουν ακόμη και οικογένειες.

Στην τέταρτη θέση βρίσκονται τα Volkswagen Polo και SEAT Ibiza με τα πολύ ικανοποιητικά 355 λίτρα χώρου αποσκευών, ενώ πέμπτο «τερματίζει» το Hyundai i20 με τα 352 λίτρα του. Γενικότερα, να πούμε ότι σε πολλές περιπτώσεις κατασκευαστών, η μέτρηση χωρητικότητας του πορτμπαγκάζ συμπεριλαμβάνει και τον χώρο της ρεζέρβας, αλλά και τις μικρές τσέπες αποθήκευσης που πολύ συχνά υπάρχουν στο πλάι.

Δείτε ακόμη: Πόσο μεγάλο πορτμπαγκάζ έχουν τα B-SUV; Οι πραγματικές μετρήσεις

Με άλλα λόγια, δεν είναι πάντα αντιπροσωπευτικά τα νούμερα που μπορεί να δει κάποιος σε ένα φυλλάδιο προδιαγραφών, οπότε ο καλύτερος τρόπος για να αξιολογήσει αν ανταποκρίνεται στις δικές του ανάγκες είναι να επισκεφθεί μια έκθεση και να το δει από κοντά, με τα μάτια του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...