Τα δύο θωρακισμένα SUV του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του δύο κορυφαία, premium SUV που εξασφαλίζουν άνεση και κορυφαία ασφάλεια.

  • -
  • -

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έγραψε» χιλιάδες χιλιόμετρα τις τελευταίες εβδομάδες. Το «βαρύ» προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές του 2023 είχε ως αποτέλεσμα να βρίσκεται συχνά μέσα στο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο, προκειμένου να επισκεφθεί διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας. Τι αυτοκίνητα χρησιμοποιεί, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Πρόκειται για δύο κορυφαίων προδιαγραφών SUV.

Με BMW και Range Rover μετακινείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις περισσότερες εμφανίσεις του, ο πρωθυπουργός καταφθάνει είτε με μια μαύρη BMW X5 προηγούμενης γενιάς (F15), είτε με ένα Land Rover Range Rover, επίσης προηγούμενης γενιάς (L405). Φυσικά, αμφότερα διαθέτουν υψηλού επιπέδου θωράκιση για να προστατεύει τους επιβάτες και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας από μια ενδεχόμενη επίθεση. Η BMW ανήκει στην έκδοση Security Plus και το Range Rover, στην έκδοση Sentinel.

«Κάστρα» με τροχούς

Η αποστολή των συγκεκριμένων αυτοκινήτων είναι να κρατούν ασφαλείς τους επιβάτες τους σε κάθε περίπτωση. Αυτό σημαίνει πως φέρουν ειδικά ελαστικά που δεν σκάνε ή χάνουν πολύ αργά αέρα, για να μπορεί το όχημα να ξεφύγει από μια δύσκολη κατάσταση. Διαθέτουν αλεξίσφαιρα κρύσταλλα και ειδικά πρόσθετα θωράκισης στα πάνελ των θυρών που σταματούν ακόμη και σφαίρες από πυροβόλα όπλα.

Επιπλέον έχουν σύστημα κλιματισμού με ανεξάρτητες μπουκάλες για να παρέχουν καθαρό οξυγόνο σε περίπτωση επίθεσης χημικών αερίων, σφραγισμένο ρεζερβουάρ καυσίμων με ενισχυμένο τοίχωμα, εφεδρική μπαταρία και πολλά ακόμη. Φυσικά έχουν γίνει και ειδικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση για να διαχειριστεί το επιπλέον βάρος, το ίδιο και για τα φρένα, ενώ ειδικά τοιχώματα έχουν και τα ελαστικά.

Δείτε ακόμη: Ο Κ. Μητσοτάκης οδήγησε το πρώτο αυτοκίνητο υδρογόνου στην Ελλάδα

Τέλος, υψηλής απόδοσης είναι και οι κινητήρες, για να υπάρχει η δυνατότητα ταχείας διαφυγής. Τα θωρακισμένα οχήματα ζυγίζουν εκατοντάδες κιλά περισσότερα συγκριτικά με τις συμβατικές εκδόσεις των SUV, όμως οι κατασκευαστές έχουν προβλέψει για κάθε ενδεχόμενο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...